Tai rodo, kad Lietuva išlieka konkurencinga pritraukiant užsienio investicijas, sako agentūros vadovas Elijus Čivilis.

„Įvertinę pusmečio rezultatus matome, kad Lietuva ir toliau išlieka patraukli tarptautinėms kompanijoms. Suprantame, kad karas Ukrainoje ir globalios ekonomikos iššūkiai ateityje gali turėti įtakos tiesioginėms užsienio investicijoms, tačiau šiandien rezultatai išties džiugina“, – pranešime teigė E. Čivilis.

Anot Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės teigimu, Lietuva tarptautinėms įmonėms patraukli išlieka dėl šalies narystė NATO ir Europos Sąjungoje, geros infrastruktūros ir kvalifikuotų specialistų.

„Lietuvos narystė NATO ir Europos Sąjungoje, išvystyta infrastruktūra, aukštos kvalifikacijos talentai ir palanki verslo aplinka ir toliau sėkmingai užtikrino tiek jau šalyje esančių užsienio įmonių plėtrą, tiek naujų įmonių įsikūrimą“, – sako A. Armonaitė.

Pasak pranešimo, 17 užsienio kompanijų projektų susiję su technologijomis: Lietuvoje kursis 10 naujų įmonių iš JAV, Nyderlandų ir Vokietijos, pirmąjį projektą įgyvendins Taivanas. Plėtrą planuoja Lietuvoje jau veikiančios informacinių technologijų sprendimų, programinės įrangos bei žaidimų kūrimo kompanijos iš Baltarusijos.

Finansinių technologijų kompanija „Woolsocks“ paskelbė plėsianti Vilniaus komandą ir stiprinsianti operacijų ir atitikties skyrius, o mokėjimų apdorojimo sprendimų įmonė „Paystrax“ ruošiasi naujo biuro atidarymui Klaipėdoje ir planuoja per metus padvigubinti 30 narių komandą.

Į Lietuvą žengia ir JAV dirbtinio intelekto valdymo platforma, kurianti sprendimus prekybos sektoriui, „Raydiant“ – jos biuras Vilniuje sukurs iki 130 darbo vietų. Vokietijos informacinių technologijų įmonė GOD paskelbė burianti naujas komandas tiek Vilniuje, tiek Kaune ir planuojanti įdarbinti 200 IT specialistų.

Pernai į Lietuvą pritrauktas 41 investicijų projektas, o 2020-aisias jų buvo 53, skelbia bendrovės EY kasmet atliekamas Europos patrauklumo tyrimas.

Jo duomenimis Lietuva pagal tiesioginių užsienio investicijų patrauklumą Europoje pernai užėmė 21-ą vietą – dviem laipteliais žemiau nei prieš metus. Skaičiuojant investicijų sukurtas darbo vietas, tenkančias 1 mln. gyventojų, Lietuva užėmė 6-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją