„Siekdami į Lietuvos savivaldybes pritraukti aukštos pridėtinės vertės gamybos bei paslaugų įmonių, taip pat naujų investuotojų, turime rūpintis tiek aukštos kvalifikacijos darbuotojų rengimu, tiek verslui patogia infrastruktūra. Tikimės, kad investicijos į kelių infrastruktūros gerinimą paskatins verslus ateiti į savivaldybes, kurti naujas ir gerai mokamas darbo vietas“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jovita Neliupšienė.

Pagal patvirtintą Valstybės ir savivaldybių institucijų valdomų kelių, vedančių į teritorijas, kuriose kuriamos darbo vietos, finansavimo tvarkos aprašą finansavimas gali būti skirtas kelių projekto rengimo, ekspertizės, eismo saugumo audito, rangos darbų, kelių projekto vykdymo priežiūrai.

Taip pat finansavimas gali būti skirtas techninei priežiūrai, kadastro duomenų bylos parengimui, teisinei registracijai bei kitoms paslaugoms ir darbams, tiesiogiai susijusiems su kelių projekto įgyvendinimu.

Gali būti finansuojama iki 100 proc. projekto išlaidų. Paraiškos turėtų būti teikiamos dėl projektų, įgyvendinamų 2022 metais, o tinkamos finansuoti yra einamaisiais kalendoriniais metais patirtos išlaidos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją