Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) praėjusią savaitę atmetė „Maximos LT“ skundą – įmonė prašė panaikinti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento 2020 metais jai skirtą 350 eurų baudą. LVAT paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo pernai priimtą nutarimą.

„Pirmosios instancijos teismas tinkamai įvertino byloje nustatytas aplinkybes (...) bei priėmė pagrįstą ir teisėtą sprendimą“, – rašoma LVAT nutartyje.

„Maxima LT“ prašė panaikinti baudą už tai, kad 2020 metais Klaipėdoje pardavėja pardavė alkoholį 19-metei Viešosios tvarkos tarnybos pareigūnei. Bendrovės teigimu, mažai darbo patirties turėjusi pardavėja suklydo, be to, pažeidimui įtakos turėjo tuomet dėl pandemijos dėvėtos veido kaukės.

„Maxima LT“ nurodė, kad gėrimą pirkusi pareigūnė yra suaugęs asmuo ir tai patvirtino jos išvaizda, be to, įmonė teigė, kad pareigūnei po mėnesio būtų sukakę 20 metų ir šiuo atveju amžiaus riba yra neesminė.

Departamentas prašė skundą atmesti – anot jo, vaizdo įrašai patvirtina, kad viena kasininkė pirkėjos amžiaus nevertino, o tiesiog nuskenavo gėrimą, o kita, nors ir paprašė asmens dokumento, tačiau jį įvertinusi vis tik jį pardavė.

Vilniaus apygardos administracinis teismas 2021 metų balandį „Maximos LT“ skundą atmetė – jo vertinimu, akivaizdu, kad bendrovės darbuotojų nepakankamas rūpestingumas ir atidumas lėmė, jog alkoholinių gėrimų įsigijo jį pirkti neturintis teisės asmuo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją