„Vinted“ prekybos platforma ir toliau liks pagrindiniu verslu, kuriam vadovauja Adamas Jay. Grupės vadovu tampa Thomas Plantenga, o „Vinted“ vykdomasis direktorius Mantas Mikuckas užims strateginio patarėjo poziciją bei toliau bus „Vinted“ valdybos nariu, pranešė bendrovė.

Be to, su prekės ženklu „Vinted Go“ bendrovė teiks įvairias siuntimo paslaugas tiek „Vinted“ platformoje, tiek už jos ribų. „Vinted Go“ koncentruosis į siuntų atsiėmimo ir išsiuntimo terminalus. Pirmieji paštomatai šį mėnesį pradės veikti Paryžiuje.

„Europos tarpvalstybinių siuntų infrastruktūra yra itin fragmentuota, jai trūksta prieinamumo, patogumo ir apjungiamumo – visai tai yra kertinės dalys įgalinančios tarptautinius el. komercijos verslus“, – pranešime sakė „Vinted Go“ viceprezidentas Vytautas Atkočaitis.

„Vinted Go“ kuria naują skaitmeninę siuntų gabenimo platformą, kuri apjungs ir optimizuos trečiųjų šalių vežėjų infrastruktūrą bet kokiam verslui. Platforma startuos kitą mėnesį.

„Vinted“ pernai patyrė 105 mln. eurų grynojo nuostolio – 5 kartus daugiau nei 2020 metais (21 mln. eurų), jos pajamos siekė 245 mln. eurų, arba 63 proc. daugiau. Pasak įmonės, nuostolius didino aktyvi plėtra: bendrovė įžengė į dvi naujas rinkas – Portugaliją ir Kanadą, padidino investicijas Italijoje, Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje ir Lenkijoje.

Bendrovė ir šiais metais planuoja aktyvią plėtrą neapsiribojant tik Europa ar keliomis rinkomis.

Praėjusiais metais „Vinted“ F serijos investicijų raunde pritraukė dar 250 mln. eurų ir buvo įvertinta 3,5 mlrd. eurų.

„Vinted“ 2019 metais tapo pirmuoju Lietuvos „vienaragiu“ – itin sėkmingu startuoliu, kurio vertė viršija 1 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)