E. Lazauskas prie LTG vadovų komandos prisijungė 2017 m. sausį, kuomet ėmė vadovauti krovinių vežimo geležinkeliu bendrovei „LTG Cargo“. Nuo šių metų sausio pradžios, pereinamuoju laikotarpiu, jis laikinai vadovavo kontroliuojančiajai bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“. Iki darbo pradžios LTG Grupėje E. Lazauskas vadovavo „Ernst & Young Baltic“ infrastruktūros projektų komandai.

Valdybos vertinimu, einant LTG vadovo pareigas bus itin svarbi E. Lazausko sukaupta patirtis, taip pat – ir tarptautinė, privačiame versle. Kaip teigiama, jis įrodė, jog gali sėkmingai priimti Grupei reikalingus drąsius sprendimus ir sutelkti komandą sudėtingomis pokyčių aplinkybėmis. E. Lazauskas LTG vadovo atrankoje konkuravo su itin stipriais kandidatais, turinčiais didelę vadovavimo bei pokyčių valdymo patirtį. Būtent pademonstruotas strateginis požiūris, o ne jo, kaip laikinojo bendrovės vadovo, patirtis buvo esminis argumentas nulėmęs valdybos sprendimą.

„Smarkiai ir staigiai susitraukus verslo apimtims, LTG Grupė įgyvendina beprecedentę transformaciją. Ji apima veiklos efektyvumo didinimą ir sąnaudų mažinimą, visapusę veiklos diversifikaciją bei plėtrą į naujas rinkas, ypač – Europos. Tikiu, kad E. Lazausko patirtis ir sukauptos žinios apie užsienio šalių rinkų specifiką leis atrasti naujas strategines veiklos kryptis ir išpildyti keliamus diversifikacijos tikslus“, – sako Kęstutis Šliužas, LTG valdybos pirmininkas.

Jo teigimu, naujajam vadovui taip pat keliamos užduotys ir toliau gerinti keleiviams teikiamų paslaugų kokybę, užtikrinti geležinkelių infrastruktūros konkurencingumą, tęsti „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimą, kuriuo siekiama integruoti Lietuvą į Europos geležinkelių tinklą. Visa tai įmanoma didinant LTG Grupės, kaip darbdavio, patrauklumą ir darbuotojų įsitraukimą, tad didelio dėmesio tikimasi ir šiems aspektams.

„Sveikinu Egidijų Lazauską šiuo išskirtinių iššūkių laikotarpiu stojus prie vienos didžiausių strateginių įmonių vairo. Lūkestis įmonei aiškus – ilgalaikėje perspektyvoje tapti pirmaujančia geležinkelio bendrove regione pagal teikiamų paslaugų kokybę ir efektyvumą, įgyvendinti strateginius projektus, plėsti veiklą užsienio rinkose, teikiant prioritetą Vakarams, ir nuolatinę rinkos, klientų bei veiklos diversifikaciją. Linkiu Egidijui ir jo komandai stiprybės ir kuo didžiausios sėkmės“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Visa LTG Grupės komanda jau kurį laiką aktyviai dirba ir toliau dirbs siekiant prisitaikyti prie pakitusios realybės. Didžiausią pokytį pajuto krovinių vežimo verslas, tad įgyvendiname visapusę jo diversifikaciją – ieškome galimybių plėsti teikiamas paslaugas ir daryti tai skirtingose rinkose. Taip pat rūpinamės, kaip išlaikyti konkurencingą infrastruktūrą ir užtikrinti kokybiškas paslaugas keleiviams. Esu tikras, kad LTG Grupė gali diversifikuoti veiklą, prisitaikyti prie pakitusios verslo aplinkos ir toliau sėkmingai veikti“, – sako E. Lazauskas.

Kiek anksčiau šiais metais Grupei priklausanti „LTG Cargo“ pradėjo reguliarius intermodalinius pervežimus iš Kauno intermodalinio terminalo į Duisburgą Vokietijoje. Tai – pirmasis tarptautinis krovinių gabenimo maršrutas į Vakarų Europą, kurio įgyvendinimu trijose skirtingose šalyse rūpinasi Grupei priklausančios bendrovės „LTG Cargo“ ir „LTG Cargo Polska“.

Klientams taip pat siūlomos intermodalinių krovinių gabenimo paslaugos į terminalus Lenkijoje, vystoma partnerystė su Latvijos ir Estijos kolegomis dėl pervežimų „Ambertrain“ traukiniu, diskutuojama dėl krovinių pervežimo į Klaipėdos uostą su Kazachstano atstovais. Svarbia rinka išlieka ir Ukraina – kroviniai iš šios šalies į Lietuvą pradėti gabenti aplenkiant Baltarusiją – per Lenkiją.

LTG Grupę sudaro kontroliuojančioji bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ (sutrumpintai – LTG) ir pagrindinės dukterinės bendrovės – krovinių vežimo veiklą vykdanti bendrovė „LTG Cargo“, keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“, šalies geležinkelių tinklą valdanti ir jo modernizacija besirūpinanti bendrovė „LTG Infra“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją