„Visas paketas neįmanomas, matyt, todėl, kad jo kaina arti 1 mlrd. eurų“, – pirmadienį „Žinių radijui“ kalbėjo R. Budbergytė.

Vis tik, nors tokie siūlymai kaip neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) pakėlimas iki minimalaus atlyginimo ribos kainuotų nuo 300 iki 500 mln. eurų, šia kryptimi, socialdemokratės vertinimu, galima pradėti judėti jau dabar.

„Visi sutaria, kad NPD yra geriausia priemonė sprendžiant teisingesnio apmokestinimo klausimus, mažinant darbo jėgos apmokestinimo dydį“, – tikino ji.

Tuo metu pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata maistui kainuotų dar apie 500 mln. eurų. Tačiau politikė pažymi, kad lengvatinį tarifą pritaikius tik būtiniausiems produktams, šio siūlymo kaina sumažėtų daugiau nei perpus.

„Mes atiduodame galimybę Vyriausybei nustatyti būtiniausių produktų krepšelį, be kurio žmonės tikrai negali gyventi. Mes kalbame apie porą šimtų milijonų eurų ir tikrai ne daugiau“, – pabrėžė R. Budbergytė.

ELTA primena, kad opozicinių frakcijų parengtame pakete teikiami siūlymai dėl lengvatinio PVM taikymo maisto produktams, šildymui, mažint akcizus kurui, taip pat neapmokestinamąjį pajamų dydį sulyginti su minimalia mėnesine alga, atidėti elektros rinkos liberalizavimą ir nuo dabar galiojančio 6 mėnesių iki 12 mėnesių pratęsti terminą, kada įsigaliotų nauji mokestiniai pakeitimai.

Seimo valdantieji ir opozicija trečią savaitę dirba atskirai po to, kai daugumos parlamentarai, opozicijai paprašius pertraukos balsuojant dėl žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko interpeliacijos, kitą dieną surengė neeilinį Seimo posėdį ir vien savo balsais pritarė ministro atsakymams į interpeliacijos klausimus. K. Navickas postą išsaugojo, o jį pašalinti taip pat yra vienas iš opozicijos keliamų reikalavimų.

Vis tik po dar vieno konfliktui spręsti suformuotos Dialogo grupės susitikimo opozicinių frakcijų seniūnai žada antradienį grįžti į plenarinę Seimo posėdžių salę, jei ateinančio parlamento posėdžių darbotvarkėje bus įtrauktas antiinfliacinių priemonių paketas. Taip pat reikalaujama, kad jei paketas būtų patvirtintas po pateikimo, pertraukos tarp Seimo sesijų metu jį nagrinėtų speciali darbo grupė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją