„Norėdami pereiti prie aukštos vertės ekonomikos ir keisti visos Lietuvos ekonominę sistemą, ėmėmės drąsių žingsnių reorganizuodami visą viešojo sektoriaus inovacijų ekosistemą ir įkurdami Inovacijų agentūrą. Šiandien ją dar labiau sustiprinome suburdami tikrą profesionalų komandą, kuri padės numatyti strateginius žingsnius kuriant naujos kartos viešojo sektoriaus organizaciją bei auginant pasauliniu mastu konkurencingą ir inovatyvų verslą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Nepriklausomais Inovacijų agentūros valdybos nariais, laimėję konkursą, išrinkti: inovacijų laboratorijos „Future Leadership“ įkūrėja ir vadovaujanti partnerė Justina Klyvienė, mokslinių tyrimų instituto „Visionary Analytics“ įkūrėja ir vadovė Agnė Paliokaitė, „Google“ viešosios politikos Baltijos šalims vadovas Paulius Vertelka ir patyręs tarptautinės plėtros vadovas, turintis daugiau kaip 20 metų patirtį tarptautinėse ir vietinėse įmonėse, Žilvinas Pakeltis.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija į Inovacijų valdybą delegavo viceministrę Eglę Markevičiūtę, Užsienio reikalų ministerija – viceministrą Egidijų Meilūną, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija – viceministrą Gintautą Jakštą.

Inovacijų agentūros valdyba svarstys ir teiks pasiūlymus visuotiniam dalininkų susirinkimui dėl agentūros veiklos ilgalaikės strategijos, strateginių veiklos krypčių ir veiklos planų, taip pat veiksmų, reikalingų agentūros tikslams pasiekti ir veiklos efektyvumui didinti ir kt.

Balandžio pradžioje veiklą pradėjusi Inovacijų agentūra yra atsakinga už Lietuvos inovacijų ekosistemą ir inovacijų skatinimą visuose verslo vystymo etapuose. Agentūra rūpinasi verslumo, eksporto ir inovacijų skatinimo paslaugų verslui teikimu, administruos įvairias paramos verslui priemones, kurių bendra vertė per artimiausius kelerius metus viršys 500 mln. Eur.

Inovacijų agentūra įkurta agentūros „Versli Lietuva“ ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) pagrindu bei konsoliduojant inovacinės veiklos funkcijas, kurias anksčiau atliko Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA).

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją