Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) skelbia, kad „Belintertrans Baltic“ lėšos įšaldytos dėl ryšių su Baltarusijos autoritariniu lyderiu Aliaksandru Lukašenka ir šios šalies transporto ir ryšių ministru Aliaksejumi Auramenka.

Registrų centro duomenimis, „Belintertrans Baltic“ apyvarta pernai sumažėjo 9,8 proc. iki32,2 mln. eurų, įmonės nuostoliai mažėjo 47 proc. iki 252,6 tūkst. eurų.

„Lietuvos geležinkeliams“ nuo vasario atsisakius gabenti į JAV sankcijų sąrašus įtrauktos vienos didžiausių pasaulyje kalio trąšų gamintojų ir eksportuotojų „Belaruskalij“ trąšų, „Belintertrans Baltic“ buvo viena iš bendrovių-tarpininkių, pateikusių prašymus jas vežti, tačiau LTG nedavė tokio sutikimo.

100 proc. Lietuvos įmonės akcijų priklauso Baltarusijos valstybinei įmonei Baltarusijos geležinkelių transporto-logistikos centras „Belintertrans“.

Dėl ES sankcijų Rusijai ir Baltarusijai Lietuvoje iš viso įšaldytos 15-kos įmonių lėšos ir akcijos.

Naujausiais FNTT duomenimis, dėl tarptautinių sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, Lietuvoje įšaldyta apie 59,8 mln. eurų, 11,9 mln. JAV dolerių ir per 125 tūkst. Rusijos rublių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)