Susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė teigė, jog siekiama skatinti naujų verslų steigimąsi įvairiose srityse, tokiose kaip transportas, žemės ūkis, energetika, aplinka.

„Verslo idėjos, pagrįstos 5G technologijomis, ilgainiui atves prie naujų verslo modelių, skatins mokslo ir pramonės bendradarbiavimą bei palengvins Lietuvos technologinės ekosistemos integraciją į Europos ir tarptautinę areną“, – pranešime sakė viceministrė.

Didžiausią finansavimo dalį – apie 14,5 mln. eurų – numatoma skirti transporto sektoriaus iniciatyvų paramai, artimiausiu metu bus diskutuojama apie bepiločių skraidyklių, daiktų interneto, papildytos ir virtualios realybės, įvairių robotizacijos ir automatizacijos procesus skatinančių projektų potencialą. Lėšos bus skirtos iš ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano.

Planuojama, kad verslo ir mokslo bendruomenių idėjas pritraukti siekiančios „Sandbox“ projektų konkursas bus skelbiamas šių metų rudenį, o projektų veiklos prasidės 2023-iųjų pavasarį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)