Nuo 2002 m. agentūrai vadovaujantis P. Česonis nuo šių metų rugpjūčio 1 d. palieka pareigas.

„Šiandien paprašiau dalininko atstovų (SADM, ŠMSM) atleisti mane iš ESFA vadovo pareigų šalių sutarimu nuo š. m. rugpjūčio 1 d.“, – feisbuke pranešė P. Česonis.

Viešosios įstaigos Europos socialinio fondo agentūros dalininkai – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Šių metų pradžioje portalas 15min.lt skelbė, kad ministerijos ruošiasi inicijuoti pokyčius – viešosiose įstaigose įvesti vadovų kadencijas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Delfi pranešė, kad vadovas savo noru nusprendė baigti karjerą ir išeiti į užtarnautą pensiją. Ministerija dėkoja jam už ilgametį, vertingą darbą.

P. Česonis Delfi tikina išeinantis savo noru, nejausdamas jokio spaudimo.

„Ilgokas laikas. Pagalvojau, kad jau užtenka. Ilgai brendau šiam sprendimui, dabar pribrendau. Tai buvo mano vidinis apsisprendimas, o ministerijos manęs trauktis neragino ir nespaudė. Atėjo laikas, visgi 20 metų praėjo, per tiek metų kartu su kolegomis pavyko pastatyti patikimą agentūrą“, – savo sprendimą komentuoja agentūros vadovas.

Nuo 2019 m. pensijoje esantis P. Česonis mano, kad agentūrai reikia jaunesnio vadovo.

„Pagrindinė priežastis – noriu, kad agentūrai vadovautų jaunas ir ambicingas vadovas. Tarp manęs ir agentūros – meilė ir santuoka, bet aš agentūrai pasijutau per senas. Jai reikia jaunesnio vadovo“, – teigia jis.

Paklaustas apie tolesnius planus ESFA vadovas pasakoja apie savo pomėgius ir pripažįsta, kad darbo jam trūks: „Esu muzikantas, grojęs šauniame ansamblyje, mėgstu muziką, džiazą. Bet, ko gero, darbo man trūks.“

20 metų agentūroje pašnekovas vertina kaip dovaną.

„Metai praėjo labai greitai. Tai buvo organizacijos statyba: nuo kelių žmonių užaugome iki beveik 200. Sakyčiau, išėjo rimta organizacija. <...> Iš ministerijų nebuvo nusiskundimų mano ar agentūros darbu, buvome joms patikimi projektų vykdytojai“, – pasakoja P. Česonis.

Vadovas pažymi svarbų agentūros pasiekimą.

„Metų pradžioje laimėjome Europos Komisijos socialinių inovacijų centro projektą su 200 mln. Eur biudžetu. Administruosime 27 ES šalių socialinių inovacijų projektus. Komisija iš visų šalių atrinko būtent mus. Sakyčiau, tai labai didelis pripažinimas mūsų agentūrai“, – pažymi P. Česonis.

Jo teigimu, ministerijos kalba apie viešųjų įstaigų vadovų kadencijų įvedimą, ir tikina tam pritariantis.

„Manau, kad jos bus įvestos, ir palaikau idėją. Manau, jos yra reikalingos. Kadencijos – sveikas dalykas. Turėdamas kadenciją žinai savo laikinumą. Jei suvoki tą laikinumą, tu stengiesi, kitaip žiūri į tą penkerių metų perspektyvą“, – svarsto P. Česonis.

Oficialiai atleisti iš pareigų ESFA vadovas paprašė ketvirtadienį, per savo atostogas. Pagal viešųjų įstaigų įstatymą, bus skelbiamas konkursas naujam vadovui.

„Agituoju saviškius, nieko nėra geriau, kai ateina naujas vadovas iš vidaus“, – sako jis.

Europos socialinio fondo agentūra yra ribotos civilinės atsakomybės viešasis pelno nesiekiantis juridinis asmuo, įsteigtas 2002 m. rugpjūčio 22 d. Agentūros steigėja yra valstybė, kuriai atstovauja ir agentūros dalininkų funkcijas įgyvendina Socialinės apsaugos ir darbo bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Agentūra skelbia siekianti, kad Europos Sąjungos investicijos būtų tinkamai panaudotos. Organizacija informuoja ir konsultuoja pareiškėjus, vertina paraiškas, rengia paramos sutartis, prižiūri, kad ES lėšos būtų panaudotos tinkamai, o projektai įgyvendinami kokybiškai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija sako, kad P. Česonis savo iniciatyva pateikė prašymą atleisti iš darbo, jo prašymas šalių susitarimu patenkintas. Artimiausiu metu bus paskirtas laikinas vadovas, o vėliau bus paskelbtas konkursas užimti direktoriaus pareigoms.

„Ministerija nuoširdžiai dėkoja ilgamečiam direktoriui už darbą. P. Česonio užauginta agentūra visada dirbo gerai ir veiksmingai. Ir direktoriaus, ir pačios agentūros veiklą ESFA Valdyba visada vertino teigiamai“, – pažymi ŠMSM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją