Kiek anksčiau finansinei priemonei „Tiesioginės paskolos nuo trečiųjų šalių veiksmų nukentėjusiems verslo subjektams“ pritarė Europos Komisija (EK).

„Lietuva yra pirmoji ES, kuri parengė ir su EK suderino visiškai naują finansinės priemonės schemą, skirtą padėti tiems verslams, kurie patiria sunkumų dėl trečiųjų šalių veiksmų. Svarbu pažymėti, kad ji gali būti aktuali ne tik Lietuvos verslui, kuris jau nukentėjo nuo Kinijos dėl principingos mūsų šalies pozicijos Taivano atžvilgiu – šios schemos pavyzdžiu galės pasinaudoti ir kitos ES šalys, kurios ateityje gali susidurti su ekonominiu spaudimu. Galimybė pasiskolinti apyvartinių lėšų leis verslui ieškoti ir atrasti naujų rinkų, partnerių bei eksporto krypčių“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kaip pažymima Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime, į paskolas galės pretenduoti tos įmonės, kurių importo arba eksporto dalis su Kinija 2021 metais sudarė ne mažiau kaip 25 proc. bendros importo arba eksporto dalies.

Paskolos bus teikiamos lengvatinėmis sąlygomis ne ilgesniam kaip 24 mėnesių laikotarpiui, įskaitant ir paskolos grąžinimo atidėjimo terminą, kuris yra ne ilgesnis kaip 6 mėnesiai nuo sutarties pasirašymo dienos.

Paskolas administruos ir teiks UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją