„Birželio 13-ąją Sakartvelo vyriausybei oficialiai priėmus pasiūlymą, 7,73 proc. „IDS Borjomi International“ akcijų bus perleista jai be jokio atlygio“, – teigiama pranešime.

Jame pažymima, jog pagrindinio akcininko atstovavimas „IDS Borjomi International“ direktorių taryboje bus sumažintas nuo 8 iki 2 narių, o Sakartvelo vyriausybė paskirs savo atstovą „IDS Borjomi International“ direktorių tarybos pirmininku.

„IDS Borjomi International“ akcininkai visuomet buvo atsidavę bendrovės sėkmei visose rinkose, kuriose ji dirba. „IDS Borjomi“ yra dėkinga Sakartvelo vyriausybei už paramą siekiant šio susitarimo, leidžiančio įmonei toliau vystytis šiomis sudėtingomis aplinkybėmis“, – pranešime cituojamas „IDS Borjomi International“ direktorių tarybos narys Elkhanas Alnazarovas.

„Šią naujieną Lietuvos rinkoje vertiname kaip itin teigiamą ir sieksime grąžinti savo vartotojams pamėgtą Sakartvelo paveldo prekės ženklą „Boržomi“. Aktyviai dirbsime su savo mažmeninės prekybos partneriais, kad „Boržomi“ kuo greičiau sugrįžtų į [parduotuvių] lentynas“ – pareiškė „IDS Borjomi Europe“ generalinis direktorius Romanas Radko.

Bendrovė „IDS Borjomi Europe“ yra Lietuvoje įšaldytų įmonių lėšų ir akcijų sąraše.

Rusijos finansų ir pramonės konsorciumas „Alfa“, kurios naudos gavėjams dėl Rusijos karo Ukrainoje buvo pritaikytos Vakarų sankcijos, valdo 60 proc. „IDS Borjomi International“ akcijų, jas 2013 metais įsigijusi iš mirusio Sakartvelo verslininko Badrio Patarkacišvilio šeimos.

Balandžio pabaigoje „IDS Borjomi Georgia“ paskelbė, jog dėl rimtų finansinių sunkumų, susijusių su Vakarų sankcijomis „Alfa“ konsorciumui, stabdanti gamybą dviejose įmonėse Sakartvele, kurių daugiau negu pusę produkcijos buvo realizuojama Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją