„Projekto komandos kruopščiai parengtas planas, laiku priimti sprendimai ir precizinis terminų laikymasis padėjo suvaldyti pagrindinius iššūkius. Visų pirma – medžiagų kainų šuolį ir deficitą, logistikos trikdžius. Tuo pačiu nebuvo sutrikdyti gamybos procesai ir galėjome dirbti visu pajėgumu. Baigus antrąjį konversijos etapą visa jėga didinsime gamybos mastą, kad pasiektume savo tikslą – per ketverius metus pardavimus išauginti daugiau nei dvigubai – iki 70 mln. eurų ir užkariauti vis didesnę dalį eksporto rinkose Skandinavijoje, Beniliukso šalyse ir Vokietijoje“, – sako „Kauno baldų“ vadovas Tomas Mauricas.

Anot jo, naujoji gamykla leis gerokai padidinti gamybos efektyvumą ir sutrumpinti gamybos procesus.

„Projekto kompleksiškumas, keliami itin aukšti kokybės reikalavimai ir trumpi darbų terminai mūsų komandai tikrai neleido nuobodžiauti ir suteikė galimybę pademonstruoti visus savo gebėjimus statybų aikštelėje. Statybų procesus teko valdyti taip, kad būtų nepertraukta užsakovo gamybinė veikla, o darbai vyktų sklandžiai, nepaisant trikdžių tiekimo grandinėse. Iššūkius padėjo įveikti ilgametė mūsų įmonės patirtis ir sutelktos kompetencijos, šiuolaikiškų statybų metodų taikymas bei sklandus bendravimas su užsakovu. Dėkojame jam už pasitikėjimą ir esame pasirengę antrojo etapo darbams“, – teigia projekto generalinio rangovo, bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Šiuo metu į naująjį korpusą jau perkeltos kai kurios gamybos operacijos: siuvimas, sukirpimas. Netrukus ten jau dirbs ir produktų kūrimo padalinys. Naujose, moderniose patalpose jau dirba ketvirtadalis – daugiau nei 100 – įmonės darbuotojų.

Pirmuoju etapu išvystytose patalpose apie 14 000 kv. metrų užims gamybos padaliniai, taip pat numatytos sandėliavimo patalpos. Bus įrengta apie 1 300 kv. m. ekspozicijų erdvė. Numatyta keletas poilsio erdvių darbuotojams, sporto salė, vaikų kambarys, mokymų salė, valgykla.

„Statybos darbus atlikti vos per 10 mėnesių buvo nelengva užduotis. Ne tik todėl, kad šis pastatas – išskirtinės architektūros, nėra tipinis pramoninis objektas. Dėl konversijos projekto sudėtingumo ir didelio užstatymo ploto buvo iššūkis planuoti medžiagų, technikos logistiką į objektą, pašokus statybinių medžiagų kainoms teko operatyviai ieškoti alternatyvių tiekėjų. Įgyvendinus pirmąjį etapą, laukia ne ką mažiau įtemptas antrasis“, – sako SBA bendrovės „Notus Developers“, kuri atsakinga už statybų vystymą ir valdymą, projektų vadovas Nerijus Baranauskas.

Šiuo metu naujose patalpose įdiegtos automatizuotos sukirpimo linijos, robotizuota karkasų surinkimo sistema. Planuojama artimiausiu metu įdiegti automatizuotą lakštinių medžiagų sandėlį, naujas lakštinių medžiagų ir porolono supjovimo linijas, robotizuotą karkasų porolonavimą, dvi pakavimo linijas. Pastatas bus A++ energetinės klasės, daug natūralaus apšvietimo, ant stogo ketinama įrengti saulės jėgainę, iš miesto tinklų bus perkama šilumos energija, pagaminta tik iš atsinaujinančių išteklių.

Netradicinės architektūros naujajam „Kauno baldų“ gamyklos korpusui pastatyti išlieta 7500 t betono – tiek sveria 20 JAV prezidento lėktuvų „Air Force One“. Sunaudota 560 t armatūros, 5 600 t sveriančių gelžbetonio konstrukcijų. Panaudotas elektros ir kitų sistemų kabelių ilgis siekia 167 km, tiek užtektų nutiesti nuo Kauno iki Rokiškio.
Į „Kauno baldų“ pastatų konversiją ir naujos gamyklos statybas ketinama iš viso investuoti beveik 23 mln. eurų. Visą projektą užbaigti numatyta 2023 metais.

SBA grupės minkštųjų baldų gamintoja bendrovė „Kauno baldai“ pirmąjį šių metų ketvirtį produkcijos pardavė už beveik 7 mln. eurų – tai 6 proc. daugiau nei tuo pat metu pernai, kai pardavimai siekė 6,6 mln. eurų. Pernai visų metų pardavimai siekė 27,6 mln. eur ir buvo trečdaliu didesni nei 2020 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją