Tada greitojo maisto užkandinių tinklo atėjimas į Rusiją buvo vertinamas kaip sovietų ekonomikos atsivėrimas Vakarų bendrovėms, tačiau dabar daugiau nei tūkstantis buvusių „McDonalds“ restoranų Rusijoje virs nauju tinklu, kurio atsiradimą lėmė Rusijai Vakarų pritaikytos sankcijos.

Rusijos „McDonald’s“ pakaitalo savininkai, jeigu tikėtume vietos žiniasklaida, greitojo maisto restoranams jau išrinko naują logotipą, valgiaraštį ir programėlę. Trūksta tik pavadinimo.

Amerikiečių greitojo maisto gigantas trijų dešimtmečių istoriją Rusijoje užbaigė Maskvai pradėjus kruviną karą Ukrainoje. Visi 850 restoranų už neįvardytą sumą buvo parduoti vienam Sibiro verslininkui ir frančizės partneriui. „McDonald’s“ pasitraukimas iš Rusijos buvo vienas pavyzdys iš beveik tūkstančio tarptautinių verslų, nusprendusių atsiriboti nuo kariaujančios šalies.

Kaip rašo „The Moscow Tmes“, naujasis „McDonald’s“ savininkas praeitą savaitę pakeitė tinklą valdysiančios bendrovės pavadinimą į „Sistema PBO“, tačiau dėl naujo prekės ženklo pavadinimo dar neapsisprendė, praeitą savaitę TASS naujienų tarnybai sakė bendrovės atstovai.

Iš aštuonių variantų svarstymui pasirinkti du: „Tot samyj“, kuris reiškia „Tas pats“, arba „Svobodnaja Kasa“ (liet. Laisva kasa).

Pakoreguoti ir valgiaraščio pasirinkimai. Sumuštinis su žuvimi „Filet-O-Fish“ tampa žuvainiu, o Karališkieji mėsainiai ­– Didžiaisiais.

Tikimasi, kad naujųjų restoranų programėlė išmaniesiems pradės veikti jau sekmadienį, jai suteiktas „Mano mėsainio“ pavadinimas.

„McDonalds“ pakaitalas Rusijoje pristatė savo logotipą

Naujo logotipo dizainas, kuris pasirinktas iš kelių variantų, vaizduoja raudonos ir oranžinės spalvos skritulį ir dvi oranžines juosteles žaliame fone. Esą, tai gruzdintos bulvytės ir mėsainis.

„Žalias logotipo fonas simbolizuoja produktų kokybę ir kokybišką aptarnavimą, prie kurio įpratę mūsų svečiai“, – TASS teigia bendrovės „Sistema PBO“ atstovas.

Atstovas pridūrė, kad restoranų tinklas jau ketvirtadienį pradėjo reklamos kampaniją su naujuoju logotipu, nors pavadinimo dar ir nėra.

Sekmadienį Maskvoje bus atidaryta penkiolika tokių restoranų, o iki birželio pabaigos visoje Rusijoje duris atvers dar 200.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją