Asmeninę atsakomybę vadovui prašė skirti Konkurencijos taryba, o Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį prašymą patenkino, pranešė taryba.

„Teismas pripažino, kad tarybos prašymas įmonės vadovui apriboti teisę trejus metus užimti vadovaujančias pareigas yra proporcingas ir sutiko, kad taryba, prašydama taikyti asmeninę sankciją, teisiškai tinkamai įvertino vadovo veiksmus dėl prisidėjimo prie sudaryto draudžiamo konkurentų susitarimo ir atsakomybės mastą“, – teigiama tarybos pranešime.

Teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

Konkurencijos taryba 2019 metais paskelbė, kad bendrovės „Pasvalio melioracija“, „Jadrana“, „Panevėžio melioracija“ ir „Biržų ranga“, užuot konkuravusios, susitarė, kokias darbų kainas siūlyti Pasvalio, Panevėžio ir Biržų rajono savivaldybių 2012-2017 m. organizuotuose 25 viešuosiuose pirkimuose kelių ir gatvių remonto bei melioracijos darbams pirkti.

Taip įmonės sudarydavo sąlygas viena kitai laimėti skirtingose teritorijose: Panevėžio rajone – „Panevėžio melioracijai“, Biržų rajone – „Biržų rangai“, Pasvalio rajone – tų pačių akcininkų valdomoms bendrovėms „Pasvalio melioracija“ arba „Jadrana“.

LVAT jau anksčiau buvo konstatavęs, kad „Biržų rangai“ 368 tūkst. eurų bauda, o „Panevėžio melioracijai“ – 209 tūkst. eurų bauda buvo skirta pagrįstai. Teismas taip pat patvirtino Konkurencijos tarybos ir bendrovių „Jadrana“ bei „Pasvalio melioracija“ sudarytas taikos sutartis, kuriose pažeidėjoms numatytos individualios – atitinkamai 18,7 tūkst. eurų ir 151 tūkst. eurų – baudos už kartelinį susitarimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją