„Pastarąją parą vien Lavoriškių kelio poste buvo patikrinti 638 iš Baltarusijos vykstantys lengvieji automobiliai, tuo tarpu, balandžio mėnesį jų per parą pravažiuodavo ženkliai mažiau – 136. Būtent, dėl kone 5 kartus išaugusio pigesnių degalų ir rūkalų į Baltarusija važiuojančiųjų lengvųjų automobilių srauto, trikdomas muitinės darbas.

Turime nepamiršti, kad muitinės pareigūnai privalo ypatingai kruopščiai tikrinti iš Baltarusijos įvažiuojančias transporto priemones dėl galimų pažeidimų (ES sankcijų įgyvendinimo kontrolė) – dėl šios priežasties muitinės procedūros taip pat užtrunka ilgiau. Todėl pastarosiomis savaitėmis padidėjo laukiančiųjų patikros į Lietuvą vykstančių krovininių automobilių eilės“, – sako Vilniaus teritorinės muitinės direktorius Arūnas Sarulis.

Šiandien, 9 valandą ryto, muitinės Raigardo kelio poste iš Baltarusijos pusės laukė 240, Šalčininkų – 340 krovininių automobilių. Lavoriškių kelio poste didesnių eilių nei išvykstant, nei įvažiuojant į Lietuvą nėra. Primename, kad vis dar besitęsia kelio remonto darbai Medininkuose – šiame kelio poste iš Baltarusijos pusės laukia net 860 vilkikų.

Nuo gegužės 15 d., įsigaliojus beviziam režimui, muitinės pareigūnai kelio postuose su Baltarusija nustatė 599 Administracinių nusižengimų kodekso pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją