„Trijų Lietuvos konsorciumų pripažinimas Europos lygmeniu – tai svarbus žingsnis Lietuvai, suteiksiantis galimybę lengviau ir paprasčiau tarptautiniu lygiu užmegzti tvirtą ryšį su naujausių technologijų bei paslaugų tiekėjais ir taip palengvinti reikalingų skaitmeninių technologijų ir paslaugų paiešką bei įsigijimą Lietuvos įmonėms“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Lietuvoje skaitmeninių inovacijų centrų pagrindu veikiantys konsorciumai atliks svarbią funkciją, skatinant dirbtinį intelektą, taikant didelio našumo kompiuterius, stiprinant kibernetinį saugumą bei spartinant kitų skaitmeninimo technologijų diegimą. Jie taip pat integruos skaitmeninimo paslaugas: didinančias energijos vartojimo efektyvumą, skatinančias eko-inovacijas, padedančias kontroliuoti energijos suvartojimą ir mažinančias šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.

Plėtodami savo veiklą, naujieji Europos skaitmeninių inovacijų centrai bendradarbiaus su universitetais, pramonės asociacijomis, prekybos rūmais, verslo inkubatoriais, regioninės plėtros agentūromis ir viešojo sektoriaus organizacijomis, teikdami bandymų prieš investuojant, mokymų, pagalbos ieškant finansavimo ir tinklaveikos paslaugas.

„Vilniaus regione veiksiantis EDIH VILNIUS, kurio koordinatoriumi paskirtas Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas, turi itin stiprų partnerių ratą: nuo stipriausių Lietuvos universitetų ir mokslinių tyrimų centrų iki asociacijų, veikiančių robotikos, biotechnologijų srityse. EDIH VILNIUS sieks proveržio išmanaus miesto, išmanios sveikatos bei automatikos sektoriuose, taikant dirbtinio intelekto technologijas, išnaudojant turimą aukšto našumo kompiuterių infrastruktūrą, ir, žinoma, nepaliekant nuošalyje kibernetinės saugos“, – teigia Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko direktorė Laima Balčiūnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją