„Inovacijų agentūros uždavinys – auginti pasauliniu mastu konkurencingą ir inovatyvų verslą, o ir pačią agentūrą norime paversti stipriu viešojo sektoriaus „vienaragiu“. Auštus tikslus galime pasiekti tik turėdami strategiškai mąstantį agentūros vadovą, kuris suburtų komandą judėti šia kryptimi. Neabejoju, kad aukščiausio lygio vadovavimo patirtį turinčiai Romualdai Stragienei pavyks sukurti pažangiausią viešojo sektoriaus organizaciją, gerokai padidinti verslo proveržio rodiklius, o agentūra taps inovacijų, verslumo ir eksporto skatinimo partnere verslui“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

R. Stragienė, ilgus metus dirbusi versle ir vadovavusi didžiausiai Lietuvoje kosmetikos gamybos bendrovei „BIOK laboratorija“, konkurse į Inovacijų agentūros direktoriaus pareigas nurungė kitus 28 pretendentus.

Karjerą pradėjusi reklamos ir žiniasklaidos planavimo agentūrose, bendrovėje „BIOK Laboratorija“ R. Stragienė dirbo nuo 2005 metų, čia ėjo rinkodaros vadovės, direktorės, o pastaraisiais metais – valdybos pirmininkės pareigas ir buvo atsakinga už verslo strategijos įgyvendinimą. Lietuvos marketingo asociacija 2015 m. R. Stragienę išrinko Metų marketingo vadove, ji yra aktyvi verslo ir švietimo bendruomenės narė.

Balandį pradėjusi veikti Inovacijų agentūra atsakinga už Lietuvos inovacijų ekosistemą ir inovacijų skatinimą visuose verslo vystymo etapuose – nuo idėjų plėtojimo iki produktų pateikimo galutiniams vartotojams. Ji teiks verslo pradžios ir plėtros konsultacijas, tarptautinės verslo plėtros galimybes, augins verslo kompetencijas, suteiks prieigą prie finansavimo ir tinklaveikos išteklių bei jungs paslaugų verslui kūrėjus.

Agentūra administruos įvairias paramos verslui priemones, kurių bendra vertė per artimiausius kelerius metus viršys 500 mln. eurų. Didinant eksportą ir konkurencingumą, daug dėmesio bus skiriama Lietuvos įmonių tarptautiškumui skatinti, eksporto kompetencijoms didinti, naujų kontaktų paieškai ir partnerių tinklo plėtrai, eksporto rinkų diversifikacijai. Į eksporto skatinimą iki 2030 m. planuojama investuoti daugiau kaip 80 mln. eurų.

Agentūroje dirbs daugiau kaip 300 darbuotojų, ji taip pat turės regioninius padalinius 13-oje Lietuvos miestų. Agentūra įkurta agentūros „Versli Lietuva“ ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) pagrindu bei konsoliduojant Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) anksčiau atliktas inovacinės veiklos funkcijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją