Atnaujinto tyrimo metu „Būsto aplinka“ sutiko mokėti 70 proc., o „City Service Engineering“ – 30 proc. bendros baudos.

Tokį sutikimą taryba įvertino kaip lengvinančią aplinkybę ir galutines baudas sumažino 5 proc.: „Būsto aplinkai“ skyrė 253,4 tūkst. eurų, o „City Service Engineering“ – 108,6 tūkst. eurų baudas, trečiadienį pranešė taryba.

Anksčiau joms buvo skirta bendra 381,1 tūkst. eurų bauda. Dabar abi įmonės sumokės 362 tūkst. eurų baudas.

Tyrimą dėl įmonių veiksmų Vilniaus miesto savivaldybės surengtame kapinių priežiūros konkurse Konkurencijos taryba atnaujino po Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) sprendimo.

Teismas patvirtino tarybos išvadą, kad 2018 metais „Būsto aplinka“ ir „Naujininkų ūkis“ padedant „City Service Engineering“ sudarė kartelį – susitarė pateikti suderintus pasiūlymus, įskaitant paslaugų kainas, ir konkurse tik imitavo konkurenciją.

LVAT konstatavo, kad taryba bendrovei „Naujininkų ūkis“ pagrįstai skyrė 31 tūkst. eurų baudą, tačiau teismas iš dalies patenkino bendrą 381,1 tūkst. eurų baudą gavusių įmonių „Būsto aplinka“ ir „City Service Engineering“ skundus ir nurodė skirti individualias sankcijas, nes tuo metu galiojusiame Konkurencijos įstatyme nebuvo numatyta galimybė taikyti solidarią atsakomybę.

Apie galimą pažeidimą 2018 metų pavasarį tarybą informavo Vilniaus savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją