„Norėtųsi, kad žmonių būtų daugiau, žmonės labai stebi orus, visi išmanūs. Prognozėse matydami lietų nusprendžia neleisti savo eurų, sėdėdami kambaryje arba vaikščiodami lietuje“, – sako D. Jasaitis.

Mero teigimu, Nidoje galima rasti puikius apartamentus, skirtus 4 asmenų šeimai, daugmaž už 100 eurų per naktį.

„Privačiame sektoriuje tikrai galima rasti puikius pasiūlymus su virtuve, atskirais miegamaisiais. Viešbučiai šiek tiek kainas gal ir pakels, nes supraskime, jiems reikia išlaikyti žmones. Kuo trumpesnė vasara, tuo kai kam ji gali būti brangesnė. Kada bus saulė, visi norės atvažiuoti, ir verslas naudosis tuo, kad bus daugiau norinčių“, – pažymi jis.

Kur ieškoti tokių pasiūlymų?

„Rašykite feisbuke: „Mūsų Neringa“, „Mūsų Neringa be cenzūros“, „Prie jūros“ ir kt. Parašykite, ko ieškote, galite tiek mokėti, ir nustebsite, kiek gausite nuostabių pasiūlymų. Žinoma, galima derėtis, kaip kurorte nesiderėti“, – juokiasi meras.

Sezoninis darbas

Jis patikina, kad kainų kėlimas ir apskritai aukštos kainos Nidoje – verslininkų išgyvenimo klausimas.

„Lietuvoje namas, kurio savikaina – per 3 mln. eurų, dar į prabangos mokestį nepataiko. Mūsų eilinis butelis – Nidoje butą turintis senjoras moka prabangos mokestį, nes patenka į masinį NT vertinimą, kai vertė viršija 150 tūkst. eurų. Tai jei nors kiek butelis geresnis, suma dar didesnė. Čia – išgyvenimo klausimas, o ne pinigų atmušimo“, – tikina D. Jasaitis.

„Vien verslo liudijimas kainuoja 5 eurai parai, nekalbant apie valymą, nes valymo priemonės kainuoja, darbuotojų taip pat trūksta“, – dar kartą paaiškina jis.

Neringos merą neramina kitas klausimas.

„Kai sezonas bendrai per metus žinome, koks yra – užimtumas nesiekia nė 50 proc., apie pelnus viešbučiams nėra ką kalbėti. Tačiau yra išgyvenimo klausimas – jei verslininkai visiškai negaus pajamų, bus lietinga vasara, kad nepamatytume kitur pelno – jie neišparduotų kambarių privatininkams.

Nes kaina – puiki, visi ieško, kur investuoti, bankai pradeda apmokestinti bankuose laikomus pinigus, žmonės ieško, kur investuoti ir kur nusipirkti savo būstą Neringoje, kad ir viešbučio kambarį. Tai mus neramina, nes verslas vis dažniau apie tai kalba“, – teigia D. Jasaitis.

Be kita ko, nuo vasaros brangs ir patekimas į Neringą, o įvažiavimas į Nidą nesikeis. Kaip ir pernai, nuo birželio 1 d. kaina automobiliui sieks 30 eurų. Iki vasaros standartinė kaina – 10 eurų.

„Staigmena mums buvo Smiltynės perkėlos brangimas, apie kurį sužinojome tik iš žiniasklaidos. Nuo birželio 1 d. pabrangs nuo 13 Eur iki 18 Eur už automobilį. Pėstiesiems irgi brangsta, palyginus ženkliai“, – pasakoja jis.

Visą reportažą žiūrėkite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)