Grupės konsoliduotas grynasis pelnas augo 9,7 proc. iki 33,348 mln. eurų, veiklos pelningumas siekė 7,7 proc. (nepakito), nurodoma Registrų centrui pateiktoje „MG grupės“ ataskaitoje.

2021 metais grupė išmokėjo 14 mln. eurų dividendų, užpernai jų buvo išmokėta 3,4 mln. eurų.

Kiek dividendų išmokėta šiemet, grupės korporatyvinių reikalų ir komunikacijos direktorius Tadas Marčiukaitis BNS negalėjo pasakyti.

Ataskaitoje nurodoma, kad viruso sukelta pasaulinė krizė neigiamai paveikė grupės veiklą ir investicijas, todėl buvo svarbu didinti veiklos efektyvumą, mažinti kaštus, buvo peržiūrimos pelningumo maržos, optimizuojamas atsargų lygis, užtikrinami stabilūs pinigų srautai.

„MG grupė“ teigia, kad vasario mėnesį prasidėjęs karas Ukrainoje turės didelės įtakos pasaulio ekonomikai – žaliavų kainoms, pasaulinėms tiekimo grandinėms, vartotojų elgsenai, tačiau šiuo metu dar nėra galimybės nustatyti konkrečią galimą įtaką grupės bendrovių finansiniams rodikliams.

Kaip portalui vz.lt teigė D. Mockus, grupėje pernai su verslo valdymu susiję sprendimai buvo priimami priklausomai nuo sektoriaus ir pandemijos poveikio įprastai veiklai.

„Jei dėl pandemijos tam tikrais laikotarpiais yra tekę dirbti be biudžeto, tai šiemet planuojame A, B ir C scenarijus ir dar su keliais nežinomaisiais, tarp jų ir regiono saugumo situacijos. Neapibrėžtumo rinkose ne mažiau nei ankstesniais metais, ir esame numatę įvairių saugiklių“, – sakė D. Mockus.

Anot jo, šiemet bendrovės planus ir investicijas lems vartotojų nuotaika.

Grupėje praėjusiais metais vidutiniškai dirbo 3763 darbuotojai (2020 metais – 3662).

„MG grupė“ valdo didžiausią mažmeninės prekybos drabužiais bendrovę Baltijos šalyse „Apranga“, alkoholio gamyklas „Stumbras“, „Alita“, „Gubernija“ ir „Anykščių vynas“ kontroliuojančią „MV Group“, nekilnojamo turto vystymo ir statybų grupę „Darnu Group“, LNK žiniasklaidos grupę bei telekomunikacijų ir informacinių technologijų „Mediafon“ grupę.

100 proc. „MG grupės“ akcijų valdo Darius Mockus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją