„Xrex“, kurios centrinė būstinė yra Taipėjuje, sukūrė blokų grandine paremtų produktų seriją, įskaitant sąlyginio deponavimo paslaugą „BitCheck“ bei kriptovaliutų ir tradicinių valiutų (angl. „fiat“) pinigų keitimo paslaugą „XREX Exchange“, kuri apima ir JAV dolerius, ir Indijos rupijas. Kaip nurodoma, „Xrex“, įkurta kibernetinio saugumo eksperto dr. Wayne'o Huango ir serijinio verslininko Winstono Hsiao, siekia sukurti ilgalaikius ryšius tarp tradicinių finansų ir kriptovaliutų ekosistemos.

„Veikla Lietuvoje „Xrex“ padės sumažinti atotrūkį tarp ES ir besivystančių šalių. Be to, tai yra puikus pavyzdys, kad Lietuvą ir Taivaną, kur yra „Xrex“ tyrimų ir plėtros centras, sieja glaudūs ryšiai ir bendra idėja skatinti atvirą kultūrą, spartinančią augimą prekybos, finansų ir komercijos srityse“, – sako vienas iš „Xrex“ įkūrėjų ir įmonės generalinis direktorius Wayne'as Huangas.

Pasak ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės, „Xrex„atėjimas į Lietuvos rinką yra svarbus žingsnis į priekį stiprinant santykius su Taivanu.

„Esu tikra, jog mūsų inovacijomis varoma, sparčiai besivystanti finansinių technologijų ekosistema Lietuvoje bus puiki terpė, skatinanti „Xrex“ augimą“ – komentuoja A. Armonaitė.

„Lietuvos vyriausybės pasiryžimas užtikrinti pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevenciją atitinka pagrindines „Xrex“ vertybes, – aiškina W. Huangas. – „Xrex“ nuolat ieško galimybių bendradarbiauti su institucijomis ir siekia gauti licencijas tose jurisdikcijose, kurių vertybės kuriant protingai reguliuojamą kriptovaliutų ekosistemą – tokią, kuri skatina finansines inovacijas, užtikrina įtrauktį bei kartu saugo vartotojų interesus – sutampa su mūsų įmonės vertybėmis.“

„Xrex“ Lietuvoje vykdys kriptovaliutų keitimą į tradicines valiutas, o taip pat virtualios valiutos saugojimo piniginės paslaugas. Be to, įmonė sieks Lietuvoje ir kitose ES valstybėse narėse gauti kitas licencijas, kad galėtų plėsti veiklą Europos rinkose.

„Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis sako, kad Lietuva, kaip didžiausias pagal licencijuotų įmonių skaičių ES fintech centras, plėtodama klestinčią ir gyvybingą finansinių technologijų ekosistemą, didžiausią dėmesį skiria siekiui užtikrinti pinigų plovimo prevenciją.

„Džiaugiamės, kad „Xrex“ savo strategine baze Europoje pasirinko Lietuvą, – sako jis. – Reikšmingi rinkos dalyviai, tokie kaip „Xrex“, yra labai laukiami mūsų dinamiškame finansinių technologijų sektoriuje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją