Anot jo, ūkininkų nusivylimas ministru yra sena problema, o pačiam K. Navickui trūksta „kūrybiškumo“ ir tinkamo dialogo su sektoriaus atstovais, nors jo aplinkosaugos politiką G. Paluckas vertina teigiamai.

„Ne tik iš opozicijos. Manau, kad bus ir iš pozicijos, valdančiųjų (palaikančių interpeliaciją – ELTA), nes tikrai yra nepatenkinti ne tik ūkininkai, jų bendruomenė, bet lygiai taip pat ir politikai, kurie ministrui davė ne vieną galimybę ir ne vieną užuominą ir siūlymą, ką ir kaip reikėtų spręsti“, – penktadienį „Žinių radijui“ kalbėjo socialdemokratas.

„Galbūt dėl kompetencijos stokos, dėl negebėjimo suvaldyti politinių procesų, dėl dialogo stokos – tie visi klausimai yra labai menkai sprendžiami“, – teigė jis.

G. Paluckas priminė, kad K. Navicko netinkamumo eiti žemės ūkio ministro pareigas klausimas keltas jau anksčiau, o Seime dar praėjusių metų pabaigoje buvo suburta darbo grupė konfliktams tarp jo ir ūkininkų spręsti.

Lietuvos žemdirbiai, anot parlamentaro, nors vieni K. Navicką palaiko labiau, kiti – griežtai kritikuoja, akcentuoja tas pačias problemas, tokias kaip įmonių likvidumas pabrangus trąšoms ir kitiems ištekliams, nepakankamos paramos schemos, ministro negebėjimas paremti savų ūkininkų, kaip jie remiami kitose Europos Sąjungos (ES) šalyse.

G. Paluckas įsitikinęs, kad K. Navickas nėra pakankamai kūrybingas spręsti žemės ūkio sektoriaus klausimus, užtikrinti tinkamą finansinę paramą nukentėjusiam sektoriui.

„Pas mus sakome: ES draudžia, pas mus daugiau nieko negalima daryti. Tai yra kūrybiškumo stoka. Jei lenkai sugeba per kažkokias kryžmines schemas saviems padėti, o mes negalime“, – svarstė G. Paluckas.

„Šiaip žemės ūkio sritis yra labai kūrybiška“, – mano politikas.

Vis tik žaliuosius K. Navicko tikslus G. Paluckas vertino teigiamai.

„Man patinka ministro aplinkosauginė dalis, kad jis nori žemės ūkį žalinti“, – tikino socialdemokratas.

„Bet tikrai matau, jog jis stokoja gamybinės, praktinės patirties ir dialogo su ūkininkais. Jis nenori jų matyti, vadina juos lobistais ir nesistengia diskusijos plėtoti. O tai būtina“, – apibendrino G. Paluckas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ inicijavo interpeliaciją K. Navickui, kurią pasirašė 56 parlamentarai. Ministras kaltinamas vangumu sprendžiant įsisenėjusias žemės ūkio problemas bei ieškant, kaip padėti įtampą dėl sudėtingos situacijos trąšų ir kitose žemės ūkio rinkose išgyvenantiems ūkininkams ir maisto gamintojams.

Pats K. Navickas tikino, kad interpeliacija inicijuojama politiniais motyvais.

Nepasitikėjimą ministru dar praėjusių metų pabaigoje išreiškė Žemės ūkio tarybos atstovai. Jų teigimu, K. Navickas netinkamai komunikuoja su ūkininkų atstovais, netvarko valstybinės žemės, pamiškių. Kritikos sulaukė Žemės ūkio ministerijos vykdoma Žaliojo kurso įgyvendinimo strategija, didėjantys mokesčiai, ministerijos vadovas kaltintas prastu vadovavimu ir nekompetencija. Ragindami ministrą trauktis, žemdirbiai tuomet prašė K. Navicko nekankinti savęs ir žemės ūkio atstovų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją