Vienu iš svarbiausių JAV akcijų biržos rodiklių laikomas įmonių „S&P 500“ indeksas, apimantis žinomiausių įmonių, patikimiausias bei likvidžiausias akcijas, šiemet prarado per 7 trilijonus savo vertės.

Tai įtakos turi ir Lietuvos antros pakopos pensijų fondų valdytojų veiklai, o rizikingiausioms grupėms priskiriami fondai nuo 2022 metų pradžios prarado iki 13,2 proc. savo vertės, o portfelių vertės sumažėjimas skaičiuojamas milijonais eurų.

Lietuvoje pensijų fondus valdo penkios bendrovės: „Aviva Lietuva“, „INVL Asset Management“, „Luminor investicijų valdymas“, „SEB investicijų valdymas“ ir „Swedbank investicijų valdymas“.

Anksčiau skelbta, kad Lietuvos antros pakopos pensijų fondai pirmąjį šių metų ketvirtį baigė su maždaug 4-4,5 proc. neigiama grąža, fondų valdytojai, tačiau jie ramina, kad dėl to nereikėtų nerimauti ir keisti pasirinktą strategiją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją