Audituotais duomenimis, pernai, palyginti su 2020-aisiais, įmonės pagrindinės veiklos pajamos padidėjo 6 proc. iki 5,58 mln. eurų, o eksporto dalis išaugo iki 40 proc., arba 19 proc. iki 2,23 mln. eurų. Atitinkamai bendrovės grynasis pelnas sumažėjo iki 13,5 tūkst. eurų.

„Audėjo“ direktorius Darius Liutkevičius sako, kad šiemet įmonės pajamos iš pagrindinės veiklos turėtų išaugti apie 20 proc. iki 7 mln. eurų, metus tikimasi užbaigti pelningai, nors reikšmingą įtaką rezultatams daro smarkiai išaugusios energijos išteklių kainos bei infliacija.

„Jau trečius metus iš eilės susiduriame su ypač smarkiai ekonominę aplinką veikiančiais faktoriais, kurie kelia didelį neapibrėžtumą ir skatina mus iš naujo atrasti savo stiprybes ypač konkurencingoje, daug iššūkių patiriančioje rinkoje. 2020 ir 2021 metais pasaulį ištiko COVID-19 pandemija, šiuo metu sudėtinga prognozuoti pasaulio ir Lietuvos ekonomines tendencijas dėl karinės Rusijos invazijos į Ukrainą.

Nuosekliai investuojame į gamybą bei inovacijas, naujų žaliavų paieškas, užtikriname aukštą produkcijos kokybę, todėl tikimės, kad šiemet pardavimus pavyks padidinti penktadaliu, o metai ir vėl bus pelningi“, – teigia D. Liutkevičius.

Pasak jo, kaip ir energetinių išteklių, įvairių žaliavų kainos pradėjo didėti dar 2021 metais ir kainų kilimo grėsmė dar labiau išaugo dėl karo Ukrainoje. Kai kurių baldų pramonės žaliavų vežtų iš Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos, tarp kurių mediena, metalai, chemijos produktai, pristatymas jau ima strigti, o tai paveiks visą statybos ir baldų gamybos pramonę.

Pernai baldinių audinių gamintoja investavo 1,28 mln. eurų, arba 72 proc. daugiau negu prieš metus (743 tūkst. eurų). Šiuo metu įmonė gali pagaminti apie 200 tūkst. metrų audinių per mėnesį. Viena iš pernykščių bendrovės investicijų yra 0,5 mln. eurų vertės technologinė įranga, kuri leidžia gaminti antivirusinėmis savybėmis pasižyminčius audinius. Daugiau kaip 0,44 mln. eurų šios investicijos kaštų padengė Europos regioninės plėtros fondas.

„Šiems metams esame užsibrėžę tikslą didinti gamybos efektyvumą ir auginti gaminių pardavimus Lietuvos bei užsienio rinkose. Pandemijos metu pertvarkėme gamybos planavimą taip, kad sušvelnintume sezonų bei kitų faktorių poveikį, todėl gebame valdyti rizikas, operatyviai prisitaikyti prie pokyčių ir įgyvendinti užsakymus trumpiausiais įmanomais terminais.

Praėjusių metų pradžioje atnaujinome „Oeko-Tex“ – pagrindinį ekologinį sertifikatą – audiniams, todėl esame pasiruošę patenkinti tvarių baldinių audinių poreikį rinkoje“, – teigia „Audėjo“ vadovas.
2021 metų pabaigoje baldinių audinių gamybos įmonėje dirbo 149 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją