Nelegalios lažybų kontoros veikia panašiu principu kaip ir gerai žinomos užsienio lažybų kontoros internete: reikia pervesti pinigus už sporto varžybų rezultatą į tam tikrą sąskaitą.

Tačiau tarp jų yra skirtumas - gauti ir statyti pinigus lietuviškose svetainėse negalima. Galiojančiame Azartinių lošimų įstatyme apskritai nėra žodžio "internetas".

Todėl Valstybinės lošimų priežiūros komisijos pirmininkas Česlovas Blažys neslėpė atsidūręs dviprasmiškoje situacijoje: "Lietuvių kalba veikiančios lažybų svetainės, kuriose siūloma statyti pinigines sumas, yra nelegalios. Kita vertus, ši problema neišspręsta ir tarptautiniu lygiu".

Vis dėlto lošimų priežiūros komisijos pirmininkas patikino, jog su azartinių lošimų svetainėmis, veikiančiomis lietuvių kalba, bandoma kovoti. Tiesa, dar nenuspręsta, kuris kovos ginklas geriausias.

"Mes tas svetaines žinome. Jas galima blokuoti, be to, yra ir kitų būdų", - kalbėjo Č.Blažys. Galiausiai jis pripažino, kad kontroliuoti internete teikiamas paslaugas yra labai sunku.

"Jei ir susekame svetainių prižiūrėtojus, siunčiame jiems raštus. Tačiau jie svetainę atidaro jau kitu vardu ir veikia toliau", - kovotojo su vėjo malūnais kailyje pasijutęs lošimų prievaizdas.

Paprastai kontaktinė informacija tokiose svetainėse būna tik jos įkūrėjų elektroninio pašto adresas.

Kol kas tik dėl Lietuvos futbolo federacijos, kuri įsigijo bendrovės, kuri siūlo lažintis internete, 17 proc. akcijų, veiksmų Valstybinė lošimų priežiūros komisija pradėjo tyrimą. Visa jų medžiaga jau persiųsta Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai. Netrukus su tuo taip pat bus supažindinti prokurorai.

"Omnibetas" ir dar kelios bendrovės ketina siūlyti lažybas internete, kai tik bus tai leidžiama. Šiuo metu jų svetainėse galima sužinoti statymų kursus, bet pinigai priimami ir išduodami tik lažybų kontorose.

"Jei negalime kontroliuoti visų šių svetainių veiklos, reikia leisti legalizuotis. Europos pavyzdžiai rodo, kad kito kelio nėra", - sakė bendrovės "Olifėja" generalinis direktorius Antanas Muraška.

A.Muraškos teigimu, tokiu būdu valstybė surinktų daugiau mokesčių. Be to, anot "Olifėjos" vadovo, lietuviškų bendrovių svetainėse lažintis būtų kur kas patikimiau, jos sudarytų konkurenciją nelegaliems lažybų rengėjams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją