„Taivano vyriausybė neseniai davė leidimą įvežti į Taivaną lietuviškus grūdus. Tai yra naujas grūdų šaltinis Taivanui ir nauja rinka Lietuvai, todėl abiejų šalių privačioms įmonėms reikia laiko rasti tinkamas verslo galimybes“, – BNS teigė E. Huangas.

„Kviečiai yra viena iš potencialaus bendradarbiavimo sričių. Tarp kai kurių įmonių buvo diskusijų dėl kviečių, kurios gali neduoti greitų rezultatų. Ir toliau skatinsime prekybą tarp Taivano ir Lietuvos visų rūšių grūdais“, – pridūrė jis.

Anot E. Huango, Taivano žemės ūkio taryba ir Sveikatos ir gerovės ministerija taip pat bendradarbiauja su Lietuvos žemės ūkio ministerija, teikiant paraiškas įvežti lietuviškus produktus, įskaitant jūros gėrybes, jautieną, pieno produktus ir kitus.

Šią savaitę skelbta, jog Taivano įmonė, su kuria derėtasi dėl lietuviškų grūdų eksporto, atsisakė juos pirkti. Tai BNS patvirtino Lietuvos grūdų perdirbėjų ir prekybininkų asociacija.

Pasak asociacijos prezidento Karolio Šimo, dėl eksporto penkis mėnesius bandyta kalbėti su dviem Taivano įmonėmis. Viena jų grūdus pirkti atsisakė, o kita neatsakė į grūdininkų užklausas. Anot jo, apmaudu, kad iš politikų pažadų teliko tik viešieji ryšiai, bandant šventinti situaciją dėl sugandintų santykių su Kinija.

Taivano Gyvūnų ir augalų sveikatos inspekcijos ir karantino biuras praėjusių metų pabaigoje pranešė, jog į šalį galima eksportuoti lietuviškos kilmės paprastuosius kviečius ir miežius, sėjamąsias avižas ir žirnius, skirtus vartojimui, bet ne sėjai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją