Seimas ketvirtadienį nepriėmė svarstyti pataisos, kuria siūlyta vieneriems metams – iki 2023 metų liepos 1-osios – atidėti draudimą prekiauti tokiais rūkalais ir naudoti cigarečių pildykles su skysčiu, jeigu jame būtų kvapiųjų medžiagų.

Už tai, kad prekybos draudimas įsigaliotų vėliau, balsavo 27 Seimo nariai, prieš buvo 38, o susilaikė 49. Kitu balsavimu 66 balsais už pataisa buvo atmesta. Ją tobulinti siūlė 43 parlamentarai.

Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas siūlė dvi dešimtys Seimo narių iš „darbiečių“, Lietuvos regionų, Laisvės bei Liberalų sąjūdžio frakcijų.

Pristatydamas jas Lietuvos regionų frakcijai priklausantis Remigijus Žemaitaitis sakė, kad verslas daug produkcijos neišpardavė ir to nespės padaryti iki liepos: „Jie nepajėgūs išparduoti savo gaminių. Investuotos sumos yra pakankamai didelės“.

„Valstietis“ Aurelijus Veryga teigė, kad pataisos bus „didelė parama“ socialiai neatsakingam verslui, o Arvydas Nekrošius iš tos pačios frakcijos pabrėžė, kad neišparduotas prekes „galima parduoti kitose šalyse“. R. Žemaitaitis tikina, kad verslas patirtų papildomų išlaidų.

Pakeitimus inicijuojantys parlamentarai skaičiuoja, kad Lietuvoje dabar išduotos 2639 licencijos prekiauti elektroninėmis cigaretėmis.

Pakeitimai, nuo šių metų liepos draudžiantys elektronines cigaretes su įvairiais skoniais ir kvapais, balsų dauguma Seime buvo priimtos sausio viduryje. Jomis siekta sumažinti Lietuvoje populiarėjančių elektroninių cigarečių pardavimus.

Pirmas pataisas dėl elektroninių cigarečių ir jų pildyklių skysčius su kvapais uždraudimo 2019-jų rugsėjį pateikė konservatoriai Mykolas Majauskas ir Vytautas Kernagis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją