Su Rusijos Federacija susijusios sankcijos

Vadovaujantis Tarybos reglamentu dėl ribojamųjų priemonių, taikytinų atsižvelgiant į Rusijos veiksmus, kuriais kenkiama Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei arba į juos kėsinamasi, Lietuvoje finansinės sankcijos yra taikomos 7 juridiniams asmenims, remiantis sąsajomis per nuosavybės teisę ar kontrolę.

Šiems asmenims priklausančių įšaldytų lėšų sąskaitose bendra suma yra daugiau nei 18,950 mln. eurų, beveik 2,995 mln. JAV dolerių.

Bendra įeinančių įšaldytų lėšų, kurių siuntėjams taikomos ES ribojamosios priemonės, suma yra beveik 740 tūkst. eurų, 1,455 mln. JAV dolerių ir 285 tūkst. Rusijos rublių.

Su Baltarusija susijusios sankcijos

Lietuvoje taip pat taikomos finansinės sankcijos, susijusios su Baltarusija. Šiuo metu įšaldytos lėšos 4 juridinių asmenų ir 1 fizinio asmens sąskaitose, bendra suma 30,455 mln. eurų ir 7,659 mln. JAV dolerių.

Apribotas turtas

Asmenims, kuriems taikomos ES ribojamosios priemonės, susijusios su Rusija, apribota galimybė naudotis Lietuvoje esančiais ir nuosavybės teise priklausančiais 3 nekilnojamojo turto objektais – butais ir 1 žemės sklypu pagal nuomos sutartį.

FNTT primena, kad informaciją apie fizinių ir (ar) juridinių asmenų sąsajas su subjektais, kuriems taikomos tarptautinės finansinės sankcijos, galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją