Agentūros pašnekovo teigimu, jei prognozė pasitvirtintų, kritimas sunaikintų pastarųjų dešimties metų Rusijos ekonomikos pasiekimus.

Savo ruožtu Rusijos finansų ministerija, reaguodama į tokią informaciją, išplatino pranešimą, kuriuo tikina, jog priemonės, kurių ėmėsi šalies vyriausybė, „atsvers neigiamą sankcijų poveikį bei užtikrins stabilią ekonomikos raidą“.

Rusijos centrinis bankas oficialiai prognozuoja, kad šių metų bendrasis vidaus produktas (BVP) susitrauks 8-10 procentų. Savo ruožtu Ekonominės plėtros ministerijos vertinimais, kad pagal bazinį scenarijų BVP sumažės 8,8 proc., o pagal konservatyvųjį scenarijų – 12,4 procento.

Pasaulio banko naujausiomis prognozėmis, šiemet Rusija sukurs 11 proc. kuklesnį nei pernai BVP.

„S&P Global Market Intelligence“ analitikai mano, kad dėl invazijos į Ukrainą įvestų ir plečiamų sankcijų Rusijos ekonomikai prireiks 10 metų į 2021-ųjų lygį sugrįžti, pažymi Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją