Bendrovė uždirbo 58,5 mln. eurų pelno iki mokesčių – 15,5 proc. mažiau nei 2020 metais, pranešė ji.

„Achemos“ vadovas Ramūnas Miliauskas teigė, kad praėjusių metų pirmąjį pusmetį bendrovė dirbo įprastu režimu, tačiau gamtinių dujų kaina antrą pusmetį ėmė drastiškai didėti ir metų pabaigoje buvo šešis kartus didesnė nei 2020-aisiais, bendrovė toliau dirbo su mažiau pajėgumų.

„Trąšų pirkėjai vildamiesi, kad trąšų brangimas bus laikinas, nebuvo linkę prisiimti rizikos ir nepirko trąšų pavasariniam tręšimui. Esant nepalankiai situacijai rinkoje, „Achema“ pasibaigus planiniam remontui nuo rugsėjo mėnesio neatnaujino dalies amoniako gamybos pajėgumų. Metus gamykla baigė dirbdama su vienu iš dviejų amoniako cechų“, – pranešime sakė R. Miliauskas.

Pernai bendrovė savo produkciją eksportavo į beveik 30 šalių. Pagrindinėmis eksporto kryptimis išliko Prancūzija, Didžioji Britanija, Belgija, Vokietija, Lenkija, Skandinavijos šalys.

„Achemoje“ dirba beveik 1,3 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją