Pranešime nenurodoma, kas perims šiuos aktyvus.

„Tinklo degalinės Rusijoje jau kurį laiką nedirba su „Circle K“ prekės ženklu. Kitas žengtas žingsnis – praėjusią savaitę oficialiai pasirašytas ketinimų protokolas, pagal kurį „Alimentation Couche-Tard“ nebebus jokio verslo Rusijoje akcininkė. Šiam susitarimui dar turi pritarti Rusijos reguliavimo institucijos, ir tai reikš, kad mes visiškai pasitraukėme iš Rusijos. Patvirtinimą išeiti sklandžiai ir jau be kliūčių tikimės gauti artimiausiu metu“, – pranešime cituojamas „Alimentation Couche-Tard“ viceprezidentas Niallas Andertonas.

„Alimentation Couche-Tard“, planus nutraukti veiklą Rusijoje paskelbusi prieš du mėnesius, ieškojo saugiausių sprendimų, kaip teisiškai korektiškai tai padaryti, taip pat degalinių saugumo užtikrinimo požiūriu. Be to, N. Andertono žodžiais, buvo svarbu pasirūpinti šioje šalyje dirbančios komandos saugumu, įsitikinti, kad jiems nekils teisinis pavojus.

Anot pranešimo, nuo kovo pradžios nebevykdomos jokios vidinės finansinės operacijos tarp „Alimentation Couche-Tard“ ir Rusijoje esančios įmonės, kuri yra izoliuota ir neturi prieigos prie grupės vidinių tinklų.

Kartu N. Andertonas akcentavo, kad Kanados bendrovė neketina grįžti į Rusijos rinką karui Ukrainoje pasibaigus.

„Tokių planų neturime“, – patikino vienas aukščiausių „Alimentation Couche-Tard“ vadovų.

Rusijoje veikė 38 „Circle K“ prekės ženklo degalinės-parduotuvės – Sankt Peterburge, Murmanske ir Pskove, šioje šalyje turėta 320 darbuotojų.

95 degalines Lietuvoje valdanti bendrovė „Circle K Lietuva“ Rusijai invazijos į Ukrainą pirmosiomis dienomis atsisakė bendradarbiauti su prekių tiekėjais, turinčiais bet kokių ryšių su Rusija ar Baltarusija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją