Pramonės ir prekybos ministerijos paskelbtame sąraše, be kita ko, yra bendrovių „Apple“ ir „Samsung“ išmanieji telefonai, populiarios automobilių markės, žaidimų konsolės ir įvairiose pramonės šakose naudojamos atsarginės dalys.

Sąraše taip pat yra kasdienio vartojimo prekių – pavyzdžiui, stalo įrankių ir kosmetikos.

„Pagal šį dokumentą civilinė atsakomybė netaikoma tais atvejais, kai produktus importuoja importuotojai, apeidami oficialius platinimo kanalus“, – nurodė ministerija.

Daugelį šių prekių gamina įmonės, nusprendusios pasitraukti iš Rusijos rinkos dėl Maskvos sprendimo vasario 24 dieną pasiųsti karius į Ukrainą.

Kitų prekių įvežimas, pavyzdžiui, automobilių dalių, buvo uždraustas dėl tarptautinių sankcijų, taikomų Maskvai dėl jos karo.

Šis mechanizmas leis Rusijai išvengti prekių, kurių ji šiuo metu negali pati pasigaminti, stygiaus.

Pasak ministerijos, priimtas sprendimas netolygus „leidimui importuoti ar platinti klastotes“.

Prezidentas Vladimiras Putinas ne kartą yra teigęs, kad Rusijos ekonomika gerai atlaikė sankcijų spaudimą, tačiau ekonomistai mano, kad didžiausias ekonominis poveikis dar tik laukia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją