Didžiausią įtaką tokiems rezultatams, pasak generalinės direktorės Audronės Kuskytės, turėjo įmonių grupės veiklos efektyvinimas ir strateginiai sprendimai optimizuoti kaštus bei atsisakyti nepelningų veiklų.

„Praėjusių metų „Agrochemos“ įmonių grupės rezultatas atspindi sistemingą įmonių veiklos optimizavimo ir efektyvinimo rezultatą. Įtaką išaugusiam pelnui padarė supaprastinti procesai, neliko besidubliuojančių funkcijų, perteklinio administracinio darbo ir papildomų kaštų. Apie trečdalį uždirbto grynojo pelno sudaro investicijų grąža iš parduoto nebenaudojamo arba neefektyvaus turto“, – sako „Agrochemos“ generalinė direktorė A. Kuskytė.

Vienos didžiausių šalyje agroverslo bendrovių vadovė atkreipė dėmesį, kad 2021-ieji metai buvo išskirtiniai visam žemės ūkiui: dėl smarkiai išaugusių žaliavų kainų, trąšų gamintojai visame pasaulyje buvo priversti mažinti gamybos pajėgumus, brango praktiškai visos trąšos ir kitos žemės ūkio prekės. Nors pagal užaugintą grūdų kiekį metai laikomi vieni geriausių Lietuvos istorijoje, rinka susidūrė su grūdų kokybės iššūkiais.

2021 m. Baltijos šalyse „Agrochemos“ įmonių grupė pardavė 386,9 tūkst. tonų azoto trąšų, daugiau kaip 6 tūkst. tonų sėklų, beveik 968,4 t augalų apsaugos priemonių, nurodoma „Agrochemos“ įmonių grupės pranešime.

Agrochema“ orientuojasi į grūdų supirkimą tiesiai iš augintojų ir turi vieną plačiausių grūdų supirkimo tinklą šalyje. Iš 2021 m. supirktų beveik 650 000 tonų grūdų didžioji dalis eksportuota į Ispaniją, Pietų Afrikos Respubliką, Nigeriją, Olandiją, Alžyrą, Jungtinę Karalystę.

Sodo – daržo sektoriuje bendrovė turi platų birių ir skystų lietuviškų trąšų asortimentą, taip pat organinių trąšų, augalų apsaugos priemonių ir substratų krepšelį.

„Agrochema“ Lietuvoje valdo 10 elevatorių, 4 grūdų supirkimo aikšteles, 9 parduotuvių tinklą Lietuvoje bei dar dvi parduotuves Latvijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją