Vyriausybei antiinfliaciniame pakete numačius kompensavimą augančioms elektros bei dujų kainoms, ministras tikino, kad šiuo metu Vyriausybės daroma viskas, kas galima.

„Netgi esant kompensavimui, tai iš valstybės biudžeto pareikalaus pusės milijardo eurų subsidijų. Jeigu eitume dar toliau, tai būtų milijardų milijardai. Tai yra nerealu.

Kažkur yra tas skausmo limitas, kurį gali pakelti tiek biudžetas, tiek priimti žmonės.

Tai yra sunkūs sprendimai, bet, iš principo, mes turime galvoti ir apie kitus dalykus, kaip patiems pasigaminti elektros energiją ir čia Vyriausybė siūlo visą eilę priemonių. Kiek galime, tiek kompensuojame“, – sakė jis.

Ministras prognozavo, kad elektros kaina į viršų kilti nebeturėtų.

„Elektros kaina nebekils, tai, ką mes dabar matome, turbūt, čia yra pikas, bet tol, kol karas vyks, į priekį nepajudėsime, nes elektros kainos yra surištos su dujų kainomis, o dujų kaina ilgą laiką taip pat nejudės žemyn.

Kita problema yra Vokietija, ji toliau sėkmingai uždarinėja atomines elektrines, likusias tris planuoja vėl neužilgo uždaryti, atsisakinėja dujų, neturi elektros ir visoje Europoje veikia kaip didžiulis siurblys. Siurbia visą elektrą.

Mūsų elektra kur dingsta? Ji atvažiuoja per Švediją, o kitu kabeliu išvažiuoja į Vokietiją. Mes, kadangi negaminame nieko, neturim elektros“, – kalbėjo jis.

Plačiau apie energetiką šįvakar laidoje „Delfi interviu“ 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)