Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pirmadienį patenkino Konkurencijos tarybos prašymą dėl asmeninės atsakomybės buvusiam įmonės vadovui, pranešė taryba.

Anot teismo, A. Baltrušaitis privalėjo domėtis, kaip veikia jo vadovaujama bendrovė, užtikrinti, jog jos veikloje būtų laikomasi Konkurencijos įstatymo. Pasak teismo, „Forum Cinemas“ buvęs vadovas privalėjo žinoti, kad jo vadovaujama bendrovė daro pažeidimą.

2020 metų lapkritį Konkurencijos taryba nustatė, kad kino filmų platintoja „Theatrical Film Distribution“ ir bendrovės „NCG Distribution“ bei „Forum Cinemas“, abi priklausančios tai pačiai įmonių grupei, apsikeitusios kino filmų demonstravimo sutartimi, sudarė susitarimą dėl filmų kainų. Tokias tarybos išvadas ir pažeidėjoms skirtas baudas yra patvirtinęs teismas.

Bendra baudų už kartelį suma įmonėms turėjo siekti daugiau nei 3,8 mln. eurų, tačiau dėl pandemijos suvaržymų taryba baudas sumažino 80 proc. iki 0,77 mln. eurų.

2015 metų gruodį „Forum Cinemas“ jau buvo nubausta 1,4 mln. eurų bauda už konkurenciją ribojantį susitarimą, nes skatino savo konkurentes „Multikino Lietuva“ ir „Cinamon Operations“ laikytis „nusistovėjusios“ praktikos netaikyti didelių nuolaidų pirmąsias populiariausių kino filmų demonstravimo savaites.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją