Kaip nurodyta FNTT puslapyje, šiuo metu įšaldytos lėšos yra dešimties įmonių, kurios turi sąsajas su sankcionuojamas asmenimis.

Sąraše – „INTER RAO Lietuva“ siejama su Igoriu Sečinu, SIA „Faberlic Baltija“ siejama su Alekseju Nečajevu, UAB „Eurochem Logistics International“ ir „Lifosa“ siejamos su Andreju Melničenka, „EM SYSTEM“, „EM INDUSTRY“ ir „Amkodor Baltic“ siejamos su Aleksandru Šakutinu, „PhosAgro Baltic“ siejama su Andreju Gurjevu, „Jūrų laivybos registras“ siejama su Vitalijumi Saveljevu ir SIA „TT BALTICS“ siejama su Alekseju Mordašovu.

Sąrašą galima peržiūrėti čia.

Kaip nurodoma, ši informacija skelbiama 2022 m. balandžio 27 dieną įsigaliojus Lietuvos Respublikos ekonominių ir kitų tarptautinių sankcijų įgyvendinimo įstatymo 12 straipsnio 3 dalies pakeitimui, kuriuo vadovaujantis FNTT turi informuoti finansines sankcijas įgyvendinančius subjektus dėl fizinių ir (ar) juridinių asmenų sąsajų su subjektais, kuriems paskirtos tarptautinės sankcijos.

Duomenys bus atnaujinami ir pildomi pagal atsiradusią aktualią informaciją.

FNTT primena, kad dėl Lietuvoje taikomų Europos Sąjungos (ES) finansinių sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, bendra iš viso įšaldytų piniginių lėšų suma sudaro daugiau nei 20,278 mln. eurų, 3,419 mln. JAV dolerių ir 546 tūkst. Rusijos rublių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją