Nuo gegužės 2 dienos skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą kainuos nuo 0,06 euro už minutę, trumposios SMS žinutės siuntimas – nuo 0,08 euro. Tarptinklinio ryšio skambučio minutė Ukrainoje skambinant į Lietuvą kainuos nuo 0,085 euro, o SMS – 0,005 euro. Mobilieji duomenys naudojantis tarptinkliniu ryšiu kainuos apie 2 eurus už 1 GB, pranešė „Telia“.

Naujoji kainodara su Ukraina galios visą gegužę, o dėl jos pratęsimo ir ateityje bus tariamasi su Ukrainos operatoriais.

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ pranešė, kad tinkle visą gegužės mėnesį ir toliau galios specialus tarifas skambučiams į Ukrainą. Minutės kaina – 0,05 euro - 94 proc. mažiau, nei įprasta skambučio į Ukrainą kaina.

Pirmosiomis karo dienomis klientų skambučiams į Ukrainą buvo įjungtas nulinis tarifas, per visą laikotarpį iki dabar prakalbėta daugiau kaip 4,6 mln. minučių. Nuo balandžio 1 dienos „Tele2“ klientai į Ukrainą gali skambinti naujais tarifais – 0,05 euro už minutę, SMS žinutės kaina į Ukrainą – 0,10 euro.

Ukrainoje vasario 24 dieną prasidėjus karo veiksmams, mobiliojo ryšio operatorės „Telia“, „Tele2“ ir „Bitė“ pranešė kurį laiką nemokamai teiksiančios ryšį su šia šalimi ir joje esantiems savo klientams.

„Telia“ iki šiol visiems ukrainiečių pabėgėliams Lietuvoje suteikia neribotą kiekį išankstinio mokėjimo paslaugos „Ežys“ SIM kortelių.

Bitė Lietuva“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Jaunius Špakauskas taip pat teigė, kad į Lietuvą atvykusiems karo pabėgėliams skiriamos nemokamos išankstinio apmokėjimo paslaugos „Labas“ kortelės. Jomis besinaudojantys žmonės turi išskirtines ryšio sąlygas tris mėnesius. Nuo gegužės 2 dienos šie klientai 1 valandą per mėnesį gali nemokamai skambinti į Ukrainą, nuo antros pokalbių valandos minutės kaina sieks 5 centus.

„Tele2“ specialias „Pildyk“ SIM korteles gavę Ukrainos pabėgėliai gegužę papildomai gaus 60 minučių nemokamų pokalbių su Ukraina. Jas išnaudojus, minutė kainuos 0,05 euro. „Tele2“ į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams skyrė 30 tūkst. „Pildyk“ SIM kortelių. Su jomis nuo aktyvavimo dienos jie gali tris mėnesius nemokamai ir neribotai skambinti, rašyti SMS žinutes ir naudotis neribotu internetu Lietuvoje.

Ukrainoje esantiems „Tele2“ klientams gegužę skambučiai, žinutės ir mobilieji duomenys ir toliau išliks nemokami.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją