„Kartu su Ekonomikos ir inovacijų ministerija glaudžiai bendradarbiavome, kad galėtume padėti vienam iš labiausiai nukentėjusių sektorių per COVID-19 pandemijos laikotarpį – atvykstamojo turizmo kelionių organizatoriams. Įvairūs apribojimai šalies viduje ir reikalavimai atvykstantiems iš užsienio valstybių pristabdė atvykstamojo turizmo organizatorių veiklos tempą, todėl tikimės, kad šios subsidijos padės verslams atsistoti ant kojų ir tęsti savo veiklą pilnu tempu“, – sako Priemonių valdymo skyriaus vyresnioji projektų vadovė Agnė Mačiulienė.

Dėl subsidijos gali kreiptis labai mažos, mažos ar vidutinės įmonės, Juridinių asmenų registre registruotos ne vėliau kaip 2019 m. spalio 31 d. ir kurios turi galiojantį atvykstamojo turizmo kelionių organizatoriaus pažymėjimą paraiškos pateikimo metu ir už laikotarpį, už kurį prašoma skirti subsidiją.

Kitas svarbus kriterijus – įmonės pajamos 2021 m., lyginant su 2019 m., sumažėjo ne mažiau kaip 30 proc. Atitikimas šiam reikalavimui bus vertinamas pagal 2019 m. ir 2021 m. finansinės atskaitomybės duomenis.

Didžiausia galima suma už vienam turistui suteiktas kelionės paslaugas yra 3 Eur, o didžiausia galima subsidijos suma vienam atvykstamojo turizmo organizatoriui – 30 tūkst. Eur. Bendra valstybės pagalba subsidijos gavėjui ir su juo susijusioms įmonėms negalės viršyti 2,3 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją