Numatyta, kad didesnius atlyginimus jau už balandį gaus dauguma įmonės darbuotojų – vairuotojai, darbininkai ir administracijoje dirbantys žmonės, pažymima bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) pranešime.

Tobulindama darbo užmokesčio sistemą, įmonė remiasi 2021 m. atliktu įmonės pareigybių vertinimu, atlyginimų rinkos tyrimu ir kitais duomenimis. Tam, kad sistema būtų aiškesnė ir paprastesnė, bus sumažintas pareigybių kategorijų skaičius. VVT generalinio direktoriaus Dariaus Aleknavičiaus teigimu, šis pokytis tik pirmas žingsnis – ateityje komandos narių atlyginimai bus peržiūrimi periodiškai, kasmet, kartu gerinant sistemos efektyvumą.

VVT siekia, kad naujai prisijungę ir dabar mažiausiai uždirbantys vairuotojai gautų apie 1000 eurų neto darbo užmokestį.

Kvalifikuotų darbininkų algos, priklausomai nuo veiklos srities, vidutiniškai augs 8–15 proc. Administracijos darbuotojų darbo užmokestis vidutiniškai kils 8 proc., nurodoma bendrovės pranešime.
Darbuotojams, dirbantiems lauko sąlygomis ir kilnojamojo pobūdžio darbą, bus skiriama ir kilnojamojo darbo kompensacija, kuri dar labiau padidins darbuotojų grynąsias pajamas.

„Užtikrinsime ir papildomus priedus pagirtinai dirbantiems bendrovės darbuotojams. Taip pat pasiūlysime naujieną – rekomendacijų programą, kurios metu išmokėsime specialias premijas už pagal rekomendacijas įdarbintus naujus kolegas“, – teigia VVT generalinis direktorius.

Atlyginimai vairuotojams įmonėje buvo padidinti ir 2021 m. rudenį, tačiau atsižvelgiant į besikeičiančią situaciją rinkoje ir infliaciją, nuspręsta atlyginimus pakelti dar kartą. Iš viso 2021–2022 metais VVT algų didinimui skiria 3,2 mln. eurų.

Lėšos algų didinimui bus skiriamos iš suplanuoto bendrovės algų biudžeto ir numatomo paslaugų įkainių indeksavimo lėšų.

„Atlyginimų didinimui šiais metais skiriame maksimalią įmanomą sumą. Taip pat dirbame ties veiklos efektyvumo didinimu, skaitmenizuojame dalį procesų, keliame darbuotojų kompetencijas ir taip šiemet sutaupysime 0,5 mln. eurų, kurių dalį skirsime tolesniam atlyginimų kėlimui“, – sako VVT generalinis direktorius D. Aleknavičius, pridurdamas, kad mažinti etatų skaičiaus įmonėje neplanuojama. Priešingai – dėl augančių veiklos apimčių VVT komanda yra didinama, šiuo metu ieškoma papildomų darbuotojų.

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ – Vilniaus miesto savivaldybei priklausanti įmonė, atsakinga už Vilniaus miesto autobusų ir troleibusų maršrutų aptarnavimą, turimų transporto priemonių bei joms reikalingos infrastruktūros priežiūrą. Bendrovėje dirba apie 1900 darbuotojų. Viešuoju transportu Vilniuje kasdien pervežama apie 400 tūkst. keleivių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją