Glėbiais nešė druską

Dar visai neseniai gyventojai iš parduotuvių lentynų šlavė druską. Tuo metu prekybininkai skaičiavo, kad jos pardavimai išaugo net iki dešimties kartų, o gyventojai stebėjosi, kad šio produkto niekur neįmanoma rasti.

Kalbinti žmonės tada pasakojo, kad ją pirko produktų marinavimui ir konservavimui, o viena pirkėja teigė mačiusi, kad druską gyventojai perpardavinėjo ir socialiniuose tinkluose ir, kaip tikino, už pakuotę prašė ir 5 Eur.

Tačiau tokia druskos paklausa – jau praeitis, sako „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė. Visgi, kaip teigė, tuomet įvestų ribojimų, susijusių su druskos pardavimais, prekybos tinklas šiandien dar nepanaikino.

„Yra įprasta praktika, kad išskirtinais atvejais kai kurioms akcinėms prekėms yra taikomos kvotos. Norime suteikti galimybę kuo didesniam pirkėjų ratui leisti įsigyti akcinių prekių, kurių kiekis kartais būna ribotas.

Taip pat šiuo metu yra laikinai taikoma kvota vieno apsipirkimo metu įsigyti ne daugiau kaip 3 kilogramus druskos. Šis ribojimas jau greitu metu bus panaikintas, nes padidinus druskos tiekimą jos paklausa stabilizuojasi“, – sakė ji.

Reguliuoja aliejaus pardavimus

Rimi Lietuva“ atstovė Gabrielė Šerėnienė pasakojo, kad prekybos tinklas nuolat reaguoja į tiekimo pokyčius ir atidžiai seka pastaruoju laiku kylančias įvairių produktų pirkimo bangas.

Pasak jos, todėl ir prekybą stengiamasi organizuoti taip, kad ji vyktų tolygiai, o produktų užtektų visiems.

„Atsižvelgdami į didesnį nei įprasta klientų susidomėjimą saulėgrąžų ir rapsų aliejumi nusprendėme reguliuoti jų pardavimą ir dabar vienam klientui siūlome įsigyti ne daugiau kaip po 4 pakuotes šių produktų.

Manome, kad toks poreikis yra trumpalaikis ir, kaip parodė druskos pavyzdys, per keletą savaičių nebebus aktualus. Jokių kitų limitų netaikome“, – sakė ji.

Tarp ribojamų prekių – mėsos konservai, grikiai

Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė redakcijai aiškino, kad bendrai riboti tam tikrų, ypač paklausių prekių kiekį vienam pirkėjui nėra nauja praktika.

„Kartais tenka tai daryti, siekiant suteikti galimybę kuo didesniam pirkėjų skaičiui tuo metu itin paklausios prekės įsigyti tiek, kiek visiškai pakanka namų ūkio reikmėms.

Pavyzdžiui, šiuo metu, atsižvelgdami į išaugusią paklausą, ribojame tokių prekių, kaip saulėgrąžų ir rapsų aliejus bei mėsos konservai, kiekį vienam pirkėjui“, – sakė ji.

Atstovės teigimu, šiuo metu saulėgrąžų ir rapsų aliejaus vienas pirkėjas daugiausia gali įsigyti 3 litrus, o mėsos konservų – 5 kiekvienos rūšies vienetus.

„Iki“ atstovė Vaida Budrienė taip pat patikino, kad prekybos tinkle „Iki“ kol kas yra taikomi ribojimai vienam apsipirkimui vienai druskos rūšiai, visam saulėgrąžų aliejui, grikiams.

„Pagrindinė ribojimų priežastis yra ta, kad norime, jog visi be išimties mūsų pirkėjai turėtų galimybę ir galėtų nusipirkti minėtas prekes“, – teigė ji.

„Norfa“ siūlė įsigyti ir už trigubai didesnę kainą

Norfa“ atstovas Darius Ryliškis tikino, kad anksčiau prekybos tinkle buvo ribojami ukrainietiškos druskos pardavimai, kurie pasireikšdavo didesne paskesnio produkto kaina.

„Ukrainietiška druska buvo ribojama. Pirmi du pakeliai už normalią kainą, trečias ir paskesnis už trigubai didesnę kainą“, – aiškino jis.

Tiesa, pasak atstovo, šiuo metu jokie ribojimai maisto produktams nebėra taikomi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)