Su Rusija susijusios sankcijos

Lietuvoje ES finansinės sankcijos, atsižvelgiant į Rusijos veiksmus, kuriais kenkiama Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei arba į juos kėsinamasi, yra taikomos 6 juridiniams asmenims, turintiems sąskaitas Lietuvoje, remiantis sąsajomis per nuosavybės teisę ar kontrolę. Bendra įšaldytų piniginių lėšų suma sudaro per 16,856 mln. eurų, beveik 5,130 mln. JAV dolerių ir 3,233 mln. Rusijos rublių.

Finansinės sankcijos pritaikytos dėl sąsajų su Aleksey Gennadyevich Nechaev, Alexey Alexandrovits Mordaschov, Andrey Igorevich Melnichenko, Andej Guryjev, Igor Sechin.

Šiuo metu Lietuvoje taip pat apribotos piniginės lėšos, kurias į Lietuvoje veikiančių finansų įstaigų klientų sąskaitas pervedė ES sankcionuojami asmenys, daugiausiai iš užsienio šalių. Bendra tokių įšaldytų piniginių lėšų suma siekia 1,064 mln. eurų, 1,303 mln. JAV dolerių ir 546 tūkst. Rusijos rublių.

Apribotas turtas

Asmenims, kuriems taikomos ES ribojamosios priemonės, susijusios su Rusija, apribota galimybė naudotis Lietuvoje esančiais ir nuosavybės teise priklausančiais 3 nekilnojamojo turto objektais – butais ir 1 žemės sklypu pagal nuomos sutartį.

Su Baltarusija susijusios sankcijos

Lietuvoje taip pat taikomos finansinės sankcijos, susijusios su Baltarusija. Sankcijos yra taikomos 3 juridiniams asmenims ir 1 fiziniam asmeniui. Bendra įšaldytų piniginių lėšų suma – per 45,7 tūkst. eurų. Sankcijos pritaikytos dėl sąsajų su Aliaksandr Vasilevich Shakutin.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją