Inovacijų centre įsikurs aukštųjų technologijų įmonės, o pastate dirbs 600-700 darbuotojų.

Bendra projekto investicijų suma siekia per 21 mln. eurų. Šiaulių bankas suteikė 14 mln. eurų objekto statybai, o dar 4 mln. eurų skirta išpirkti obligacijas, kurios išleistos nuosavos projekto dalies finansavimui. Likusi 3 mln. eurų suma finansuojama projekto įgyvendinančios bendrovės nuosavomis bei pritrauktomis lėšomis.

Inovacijų centre įsikurs aukštųjų technologijų sektoriaus, mokslo ir medicinos įmonės, kuriančios aukštos pridėtinės vertės produktus. Objektui jau yra suteiktas svarbaus ekonominio objekto statusas.

Tai jau antras Šiaulių banko finansuojamas objektas Visorių informacinių technologijų parke. Pernai bankas suteikė 5,5 mln. kreditą mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų centro statyboms.

„Lietuvos ūkio ateitis neatsiejama nuo didelę pridėtinę ekonominę vertę kuriančių technologijų kūrimo ir taikymo. Visorių informacinių technologijų parke daugėja perspektyvių įmonių, kurios kartu su mokslininkais kuria inovatyvius produktus. Būdami lietuvišku banku, džiaugiamės galėdami prisidėti prie lietuviško aukštųjų technologijų verslo proveržio“, – teigė Kęstutis Grinius, Šiaulių banko Vilniaus regiono ir filialo verslo klientų direktorius.

Pastato bendras plotas – 18.188 kv. metrai. Komplekse kursis mokslinės, eksperimentinės laboratorijos bei tyrėjų, duomenų apdorojimo ir analizės darbuotojų biurų patalpos. Jame bus sutelktas ir visas „BOD Group“ inovacijų ir tyrimų potencialas. Dviejuose statinio aukštuose bus įrengta ir 344 automobilių stovėjimo aikštelė su 48 vietomis elektromobilių įkrovimui.

Statomas pastatas atitiks A++ klasės standartus, pasitelkiant geoterminį šildymą bei saulės jėgaines. Pastato eksploatacinės sąnaudos taps ypač mažos, tam pritaikius novatoriškus ir modernius inžinerinius sprendimus. Pastatui reikalinga elektros energija bus generuojama pasitelkiant saulės elektrinę, įrengtą ant pastato stogo ir fasado, o šildymas ir vėsinimas bus užtikrintas naudojant gręžinių ir šilumos siurblių sistemą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją