Birių krovinių terminalas apie numatomą 136 darbuotojų atleidimą Užimtumo tarnybai pranešė kovo pradžioje. Bendrovės veikla sustabdyta uždraudus pagrindinio kliento krovinių pervežimą geležinkeliu šalies teritorijoje, todėl numatytos darbuotojų atliekamos darbo funkcijos įmonei yra nebereikalingos.

Klaipėdoje balandžio 12 d. surengtoje darbuotojų atrankoje dalyvavo keliolika šios įmonės buvusių darbuotojų, dirbusių krovikais, operatoriais, variklinių transporto priemonių mechanikais ir taisytojais ir kt. Panašią veiklą vykdanti uosto įmonė galėtų pasiūlyti darbą iki 20 darbuotojų. Ieškomi darbuotojai uosto krovos darbams galintys dirbti su krovos technika: įvairių tipų krautuvais, uosto vilkikais, konteinerių krautuvais, portaliniais kranais, hidrauliniais manipuliatoriais ir kt.

Kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje atleisti darbuotojai, gavę konkurencingą darbo užmokestį, kol kas analizuoja situaciją darbo rinkoje ir renkasi geriausius darbo pasiūlymus.

„Dabar turime apie 30 laisvų darbo vietų į kurias galėtų kandidatuoti atleistieji terminalo darbuotojai, tačiau jiems renkantis darbo vietą itin svarbus siūlomas darbo užmokestis.

Įvertinus, kad atleisti darbuotojai galėtų dirbti ir kitose pozicijose, laisvų darbo vietų galima pasiūlyti ir daugiau“, – kalbėjo Klaipėdos klientų departamento direktorė Jurgita Petraitienė.

Užimtumo tarnyboje buvusiems Birių krovinių terminalo darbuotojams teikiamos konsultavimo paslaugos vertinamos jų įsidarbinimo galimybės, su kiekvienu sudarytas individus užimtumo veiklos planas, kokios priemonės galėtų būti taikomos, jei nepavyktų įsidarbinti.

„Kol kas galimybės keisti profesiją nėra svarstomos, nes jų profesijos uostamiestyje yra paklausios. Tikimės, kad atsiras ne viena įmonė, kuri įdarbins“, – teigė J. Petraitienė.

Šiuo metu bendrovėje dar dirba 81 darbuotojas, įspėtas apie atleidimą. Terminas numatytas iki gegužės 31 d.

Gavus pranešimą apie grupės darbuotojų atleidimą, buvo suplanuoti 8 Užimtumo tarnybos ir atleidžiamų darbuotojų susitikimai. Apie tai informuota įmonė, į konsultacijas atleidžiami darbuotojai neatvyko. Prieš susitikimus buvo siunčiama informacija apie Užimtumo tarnybos paslaugas ir laisvas darbo pozicijas, į kurias galėtų įsidarbinti atleidžiami darbuotojai.

Specialistai pasirengę užtikrinti sklandų registracijos procesą, padėti įsidarbinti, bus siūlomos pozicijos kitose įmonėse, taip pat, reikalui esant, bus suteiktos ir psichologo konsultacijos.

Pagal pateiktą Birių krovinių terminalo pranešimą, pagal profesijas iš viso darbo neteks 60 krovikų, 27 kranų, kėlimo įrenginių ir panašių mašinų operatorių, 16 variklinių transporto priemonių mechanikų ir taisytojų, taip pat darbo neteks transporto tarnautojai, gamybos darbų meistrai ir brigadininkai, elektromechanikai ir elektromonteriai, buhalteriai, verslo paslaugų srities ir administracijos vadovai; biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojai, kambarinės ir pagalbininkai, sekretoriai ir kt.

Šiuo metu Klaipėdos mieste registruota apie 1200 laisvų darbo vietų. Daugiausiai darbo pasiūlymų – pagalbiniams darbininkams, apdailininkams, valytojams, vamzdynų ir šildymo sistemų įrenginių montuotojams, padavėjams, virėjams, pardavėjams, staliams, plataus profilio statybininkams, elektrikams. Balandžio 1 d. nedarbas Klaipėdos mieste siekė 9,4 proc.

Užimtumo tarnyba per šių metų pirmąjį ketvirtį iš šalies įmonių gavo 12 pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimus, įspėti 732 darbuotojai. Pernai tokiu laikotarpiu gauta 14 pranešimų ir informuota apie įspėtus 1073 darbuotojus. Šių metų didžiausi grupės darbuotojų atleidimai – UAB Birių krovinių terminale (136) ir AB Kaišiadorių paukštyne (395).

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją