Vyriausybei tokios Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisos svarstyti bus teikiamos netrukus.

„Projektas derinamas su institucijomis ir visuomene. Vėliau bus teikiamas skubos tvarka Vyriausybei“, – BNS nurodė Finansų ministerija.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas sako, kad pakeitimais į Lietuvos teisę perkeliami Europos Sąjungos PVM direktyvos nauji pakeitimai – jie suteikta galimybę tam tikrais atvejais neapmokestinti PVM prekių, skirtų nelaimių aukoms, tiekimo ir įsigijimo iš kitų valstybių narių bei su tokiomis prekėmis susijusių paslaugų.

Pasak jo, ši PVM lengvata susijusi su Europos Komisijos (EK) sprendimu dėl neapmokestinimo importo PVM.

„Paramos gavėjai arba kiti nelaimių padarinius šalinantys asmenys už tas pačias jų disponuojamas paramai skirtas lėšas galės įsigyti daugiau prekių ir paslaugų“, – BNS teigė jis.

Pasak parlamentaro, kokie galimi valstybės biudžeto netekimai dėl šios lengvatos, paskaičiuoti sunku.

„Kadangi projektu reglamentuojamas PVM lengvatų taikymas išskirtinėmis aplinkybėmis, nėra statistinių ir kitų duomenų, padėsiančių numatyti galimų nelaimių mastą ir paramos poreikį bei galimus valstybės biudžeto netekimus“, – nurodė M. Majauskas.

Jis, be kita ko, pabrėžė, kad tuo atveju, jeigu EK leis taikyti PVM lengvatas nuo ankstesnės datos nei įsigalios šios pataisos, pakeitimai būtų taikomi nuo EK sprendime nurodytos datos.

„Prekių ar paslaugų teikėjai už jau patiektas prekes (ar suteiktas paslaugas galės išrašyti kreditinius dokumentus“, – BNS tvirtino M. Majauskas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją