Nuo vasario 24 dienos, kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą, iš šalies pasitraukė šimtai užsienio bendrovių – nuo finansų įmonių iki greitojo maisto restoranų.

Tačiau Prancūzijos įmonės, kurios yra didžiausios užsienio darbdavės Rusijoje, pasitraukė bene lėčiausiai, todėl Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kovo 23 dieną kreipdamasis į Prancūzijos parlamentą paragino jas palikti Rusiją.

„Societe Generale“ yra labai įsitraukusi verslą Rusijoje, jos investicijos siekia 18,6 mlrd. eurų. Iš jų 15,4 mlrd. eurų buvo susiję su „Rosbank“ – stambiu Rusijos bankininkystės sektoriaus subjektu, kurio pagrindinis akcininkas yra „Societe Generale“.

„Societe Generale“ akcijos dienos pabaigoje pabrango 5 procentais.

„Societe Generale“ nutraukia bankininkystės ir draudimo veiklą Rusijoje“, – sakoma įmonės pranešime.

Ji taip pat pranešė „pasirašiusi pirkimo-pardavimo sutartį, pagal kurią visą savo „Rosbank“ ir Grupės Rusijos draudimo dukterinių įmonių akcijų paketą parduoda“ investicinei įmonei „Interros Capital“, kurią įkūrė vienas turtingiausių Rusijos oligarchų Vladimiras Potaninas.

Prezidentui Vladimirui Putinui artimas V. Potaninas taip pat yra Rusijos kalnakasybos milžinės „Norilsk Nikel“ bendrasavininkis.