Tyrimą tarnyba atliko pranešus apie saldumynuose aptiktas salmoneles keliose Europos šalyse ir JAV. Juos gamino Belgijos konditerijos gamykla „Ferrero Ardennes“.

„Ferrero“ produkciją Lietuvoje platinanti įmonė tarnybą informavo, kad į Lietuvą galėjo patekti kai kurie produktai iš Belgijos. Jų prekiautojai turi produktus išimti iš rinkos, grąžinti tiekėjui ir neišparduoti taikant nuolaidą.

Belgijos institucijos informavo apie besitęsiantį tyrimą dėl infekcijos protrūkio, siejamo su šalyje pagamintais šokolado gaminiais. Pranešama, kad „Ferrero“ sustabdė Arlono mieste esančios gamyklos veiklą dėl galimų sąsajų su salmoneliozės atvejais.

Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos agentūra skelbė nustačiusi 63 salmoneliozės atvejus, susijusius su šokoladiniais kiaušiniais, ir kad dauguma susirgusiųjų buvo vaikai iki 5 metų.

Prancūzijos visuomenės sveikatos tarnybos duomenimis, šalyje buvo pranešta apie 21 atvejį, o 15 užsikrėtusiųjų valgė „Kinder“ produktus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją