Naujausioje 2020-2021 finansinių metų, kurie prasideda balandį ir baigiasi kitų metų kovą, konsoliduotoje ataskaitoje, pateiktoje Registrų centrui, rašoma, kad tokius rezultatus lėmė išaugusios sąnaudos.

„Grupės veiklos sąnaudos reikšmingai augo dėl išaugusio parduotuvių skaičiaus bei karantino sąlygotų veiklos organizavimo pokyčių – papildomų darbo pamainų padaliniuose. Taip pat prastesnius finansinius rezultatus lėmė 4,1 mln. eurų veiklos sąnaudos, susijusios su akcijų, skirtų darbuotojams pagal pasirinkimo sandorius, programa“, – teigiama dokumente.

2019-2020 finansiniais metais „Pigu“ patyrė 241 tūkst. eurų nuostolių.

Bendrovės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) siekė 588 tūkst. eurų ir buvo 4,5 karto mažesnis nei ankstesniais metais (daugiau nei 2,7 mln. eurų).

„Pigu“ generalinis direktorius Dainius Liulys pernai portalui delfi.lt teigė, kad 2021 metais jos apyvarta pasieks apie 300 mln. eurų, o 2025 metais – 1 mlrd. eurų.

Vadovybei, kurią sudaro devyni asmenys, 2020-2021 finansiniais metais priskaičiuotas 4,2 mln. eurų darbo užmokestis.

Lietuvoje grupė tuo metu valdė internetinę parduotuvę „Pigu.lt“, Latvijoje – „220.lv“, Estijoje – „Kaup24.ee“.

Pernai birželį 100 proc. „Pigu“ akcijų įsigijo privataus kapitalo investuotojo „Mid Europa Partners“ („Mid Europa“) kontroliuojama Liuksemburgo įmonė „Mep Shelfco VIII S.A R.L“, vėliau sujungus su tai pačiai įmonei priklausančia Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“ buvo suformuota grupė „Pigu Hobby Hall Group“.

Šiuo metu grupė valdo prekės ženklus „Pigu.lt“, „220.lv“, „Hansapost.ee“, „Kaup24.ee“ ir „HobbyHall.fi“.

„Pigu Hobby Hall Group“ balandžio pradžioje pranešė, kad į e. prekybos platformos plėtrą investuoja daugiau nei 20 mln. eurų. Šiuo metu platformoje prekiauja apie 4 tūkst. išorinių pardavėjų, šiemet jų skaičių planuojama padvigubinti, o per artimiausius kelis metus padidinti iki 10 tūkst.

„Pigu“ grupėje Lietuvoje, „Sodros“ duomenimis, šiuo metu dirba apie 650 darbuotojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją