„Fondo finansinis įnašas katalizuos „Kauno baldų“ strateginę plėtrą nepaisant beprecedenčių pastarojo meto iššūkių – pasaulinės pandemijos ir karo Ukrainoje. Itin spartų pastarųjų kelerių metų augimą demonstravusi įmonė naujose patalpose su modernia įranga dirbs dar efektyviau ir stiprins pozicijas eksporto rinkose. Gavę savalaikį ir tikslinį VIVA finansavimą ir vedami ambicingos komandos, „Kauno baldai“ turi visas galimybes įsitvirtinti didžiausių Europos minkštų baldų gamintojų dešimtuke“, – sako „Kauno baldų“ valdybos pirmininkas Egidijus Valentinavičius.

Numatoma „Kauno baldai“ pastatų konversijos projektą ir naujos 28 000 kv. m. gamyklos statybas pabaigti kitų metų viduryje.

„SBA įmonių grupė yra sukaupusi didelę gamybos, inovacijų vystymo ir investicijų valdymo patirtį. Fondo finansavimas suteiks daugiau užtikrintumo planuojant įmonės finansinius srautus, leis kryptingai tęsti suplanuotas investicijas ir greičiau pasiekti užsibrėžtus verslo tikslus. VIVA toliau nuosekliai vykdo savo įsipareigojimą kuo daugiau investuoti obligacijų forma, taigi, ir šią, kol kas didžiausią šių metų sutartį, vertiname kaip gerą verslo ir valstybės įmonių partnerystės pavyzdį. Obligacijų sutartį pasirašėme penkerių metų laikotarpiui. Taip pat įmonė turės galimybę be jokių apribojimų pilnai arba dalimis finansavimą grąžinti anksčiau sutarto termino“, – sutartį komentavo VIVA generalinis direktorius Dainius Vilčinskas.

Pasak D. Vilčinsko, pandemijos poveikis verslui išlieka itin aktualus, kinta tik poveikio apraiškos ir mastas. Anot VIVA vadovo, šiuo metu dažniausiai verslas sprendžia smarkiai pabrangusių žaliavų, trūkinėjančių tiekimo grandinių ir verslo investicijų tęstinumo iššūkius, o karo padėtis Ukrainoje tik dar labiau aktualizavo finansinio užtikrintumo ir stabilumo poreikį.

„Matome padidėjusią minkštų baldų paklausą, o partneriai iš Skandinavijos, Beniliukso šalių ir Vokietijos pateikia vis didesnius užsakymus. Nauja, moderni gamykla ir joje įdiegti poveikį aplinkai mažinantys tvarūs sprendimai padės atliepti šį poreikį. Planuojame, kad per 5 metus „Kauno baldų“ metiniai pardavimai padidės daugiau nei du kartus – iki beveik 70 mln. eurų.

Didžiausias iššūkis bus persikelti į naujas patalpas nestabdant gamybos procesų,“ – teigia „Kauno baldų“ vadovas Tomas Mauricas.

Anot jo, per kelerius metus įmonės darbuotojų skaičius išaugs ketvirtadaliu iki maždaug 500. Naujose patalpose didžiausias plotas bus skirtas gamybai, taip pat įrengta produkcijos ekspozicijos salė, biuras administracijai. „Kauno baldų“ plėtros projekto statybų valdytoja – SBA bendrovė „Notus Developers“, generalinis rangovas – „YIT Lietuva“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją