Platintame pranešime buvo aiškinama, kad kovo 31 dieną egzisuojantis žaidimų verslas Rusijoje ir Baltarusijoje buvo perduotas lokaliai veikiančiai žaidimų studijai „Lesta“ su kuria „Wargaming“ įmonė nebeturi jokių sąsajų.

„Šis kompanijos starteginis sprendimas turės įtakos dideliems finansiniems nuostoliams, bet tai yra kaina, kuria kompanija pasiryžusi ir pasiruošusi sumoketi.

Paskelbtų pokyčių įgyvendinimas užtruks ir bus įgyvendinamas etapasi dėl sudėtingų teisinių ir technologinių iššūkių. Pereinamuoju laikotarpiu esami žaidimai bus prieinami vartotojams Baltarusijoje ir Rusijoje, bet jų palaikymu rūpinsis naujieji savinininkai“, – sakė atstovai.

„Wargaming“ įmonė taip pat pradėjo savo didžiausios Minsko studijos uždarymo procesą.

„Įmonė suteiks visą reikalingą pagalbą darbuotojams, kurie bus įtakoti šios reorganizacijos.

Nepaisant šių sprendimų kompanija yra užtikrinta savo verslo ateitimi ir įsipareigojusi savo žaidėjams visame pasaulyje vystyti esamus ir naujus žaidimus“, – buvo rašoma pranešime.

Baltarusijoje gimusi įmonė yra populiaraus pasaulinio hito „World of Tanks“ kūrėja, dabar tai didžiausia Lietuvoje veikianti žaidimų kūrėja. Lietuvos padaliniui vadovauja Mantas Katinas, buvęs „Investuok Lietuvoje“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją